Felavatták Pilisborosjenő első tornatermét

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Megvalósult egy pilisborosjenői álom! A településen generációk nőttek fel úgy, hogy a falunak nem volt még tornaterme. Most már van!” – közölte a minap közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter.

A Pilis-Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője is részt vett a Janza Richárd Sándorról, a tragikus körülmények között elhunyt kajakozó bajnokról elnevezett tornaterem avató ünnepségén, melyet szeptember 4-én, vasárnap tartottak meg.

A Pilisborosjenői Hírmondóban Frivaldszky Bernadett cikkében többek között az olvasható, hogy többszöri forrás előteremtési próbálkozás után 2017-ben született kormányhatározat arról, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében Pilisborosjenőn egy „A” típusú tornaterem beruházása valósul meg.

Három évvel később szintén kormányhatározatban írták meg, hogy a tulajdonosnak az önkormányzatot, vagyonkezelőnek pedig az az Érdi Tankerületi Központot jelölték ki. A beruházást a BMSK Zrt., koordinálta, amely a kivitelezési közbeszerzést megnyerő HC Építő Kft-t bízta meg a kivitelezéssel.

2020. július 23-án adták át a munkaterületet, a projekt a használatbavételi engedéllyel 2022. június 13-án zárult. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben fellelhető dokumentumokból kiolvasható, hogy a nettó 764,08 négyzetméter hasznos alapterületű földszintes épületben a tornaterem egy 18×30 méteres küzdőtérből, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló blokkból áll.

A bejárat előtt fedett-nyitott várakozó tér létesült. Az előtérből közvetlenül nyílik a küzdőtér, a mosdók, és az elsősegélynyújtó helyiség. A Létesítményt ellátó kazánház külön bejáraton a kültérből közelíthető meg, itt található a füstelvezető, illetve a használati melegvíz tároló tartályok is.

Dr. Vitályos Eszter közösségi oldalán köszönte meg mindazok munkáját, akik a részt vettek a projekt megtervezésében és megvalósításában.

„A beruházás Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg, és ezzel valóra vált a pilisborosjenőiek egy nagyon régi álma. Kívánom, hogy jó egészséggel, igazi közösségként használják a csodás termet, mindenki nagy örömére! Hajrá, Pilisborosjenő!” – tette hozzá.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter Közösségi oldala/Pilisborosjenői Hírmondó/EKR)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.