Átadták a Duna korzó megújult járdaszakaszát

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Október 28-án, pénteken átadták a Duna korzón a Bolgár utcai parkoló és a Bükkös-patak közötti szakaszon elkészült járdát – írja a szentendre.hu.

A város hivatalos oldalának tájékoztatása szerint nagy igény mutatkozott a járdaépítés iránt és sokan szavaztak erre a javaslatra a Városrészi Költségvetés 2021 programban. A belvárosban első helyen végzett ez a fejlesztési ötlet.

„A Park-tér Bt. kivitelezésében mintegy 130 méter hosszan aszfalt burkolatú járda készült el. A két méter széles járda a gyalogosok védelme érdekében acélcső védőkorlátot is kapott. A tervezett határidő előtt sikerült befejezni a munkát, amit a gyalogosok október 27-től birtokba is vehettek.” – írták.

Hiába választotta a városvezetés a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó kivitelezőt, az építőipari anyagok tekintetében jelentkező drágulás és a szolgáltatások drasztikus áremelkedése miatt a tervezettnél többe, 16,6 millió forintba kerültek a munkálatok.

„Mivel a városvezetés a gyalogosforgalom biztonsága miatt rendkívül fontosnak tartotta a járda megépítését, ezért kipótolta a városrészi költségvetésban biztosított keretet” – tették hozzá.

Fotó: Bellai László/szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.