Vállalkozók figyelem – Kezdd 2023-at stabil pénzügyekkel

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az év végén mérlegelve vállalkozásunk idei teljesítményét, mindenkiben felmerül, hogy miként lehetne egy sikeresebb, stabilabb pénzügyi évet elérni 2023-ban. A stabilitás pedig jelenleg kiemelt faktor, hiszen a negatív gazdasági körülmények a mi vállalkozásunkra is hatással vannak.

Gazdaságilag nehéz években nem könnyű olyan pénzügyi megoldásokat találni, amelyekre akkor is számíthatunk, ha éppen likviditásunk vagy tőkeerősségi mutatónk alacsony. A faktoring segítségére azonban akkor is számíthatunk, amikor igazán nehéz a helyzet. Ismerd meg jobban ezt, a vállalkozók között kevésbé ismert pénzügyi szolgáltatást.

A faktorálás segítségével vége a hosszú fizetési határidőknek 

Multinacionális, de akár már KKV szinten is elfogadott, hogy a fizetési határidők akár 30-60 vagy 180 napra tolódnak. Ez a mi oldalunkról azt jelenti, hogy a befektetett alapanyag és munkaóra csak hónapokkal később térül meg. Ennek hatása likviditásunkra nem elhanyagolható. 

A faktoring segítségével a kiállított számlánk összegét még aznap megkapjuk. Ezzel likviditásunk jelentősen javul és a versenytársakhoz képest is előnyt szerzünk, hiszen lehetőségünk van új megrendelések teljesítésébe vagy éppen fejlesztésekbe fogni, miközben versenytársunk még várakozik a pénzére.

Nem kell feltétlenül hitelben gondolkozni 

A vállalkozói hitelek rendkívül jó megoldást nyújthatnak például akkor, ha egy nagy fejlesztést, bővítést szeretnénk elvégezni. Azonban, ha hétköznapi likviditási gondjaink adódnak, akkor nem feltétlenül egyből egy hitelintézethez érdemes mennünk.

Amennyiben látjuk, hogy kiállított számláink összege érkezik be sokára és ez okoz likviditási gondokat, akkor inkább forduljunk a faktorálás felé.

Akár ismeretlen piacra való belépéskor is jó választás lehet 

Több típusú faktoring szolgáltatás létezik a piacon. A MagNet Faktornál például elérhetőek olyan lehetőségek is, amelyek új, ismeretlen ügyfelek bevonására vagy piacokra való belépés esetén nyújtanak extra biztonságot. Ha új ügyfelünk fizetési szokásait még nem ismerjük, de szeretnénk biztosak lenni abban, hogy a pénzünkhöz jutunk, a biztosított faktoring a legjobb választás. Külföldi terjeszkedéshez pedig az export faktoring nyújt biztos támogatást.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.