Hattyú szenvedett balesetet a 11-es úton, eltört a madár lába

Pinterest LinkedIn Tumblr +

December 21-én a 11-es úton egy hattyú balesetet szenvedett, amelynek következtében eltört az egyik lába – olvasható a Szentendrei Kisállatkert nevű Facebook oldalon. A beszámoló szerint példás összefogásnak köszönhetően a madár már jó kezekben van és várja a felépülést.

A Szentendrei Kisállatkert közölte, hogy Márton András, a dömösi BirdMania – Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont vezetője sietett a hattyú segítségére, majd állatorvosi segítséget kért.

Az Exo-Pet Állatgyógyászati Centrumban átvettük a madarat, és megszerveztük a műtétjét, amit Ipolyi Tamás doktor kivitelezett. Szemnek olyan gyönyörködtető módon, hogy nem bírtuk kihagyni a röntgenképeket sem. Ezúton is köszönjük, hogy mindig számíthatunk rá, ortopédiai kérdésekben!” tették hozzá.

A hattyúról kiderült, hogy nőstény és hogy idén született, később a Klári nevet adták neki. A madár átkerült a Szentendrei Kisállatkert Alapítványhoz, és ott tölti a mintegy 6 hetes felépülését.

Mindeközben fájdalomcsillapítót, antibiotikumot kap. Ha minden jól megy ezután a Tollas Barát Madármentés flottájához csatlakozik, végső rehabilitáció céljából. És kb. 4 hónap múlva reméljük szabadon engedhető lesz. Drukkoljatok neki!” közölték.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.