Megáradt és vad folyammá változott a visegrádi Apát-kúti-patak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Ilyen most az Apát-kúti-völgy! Az utóbbi napokban a szokásosnál jóval több eső esett, ami jócskán felduzzasztotta az egyébként oly barátságos patakot” – közölte január 18-án közösségi oldalán a Pilisi Parkerdő.

Az erdőgazdaság tájékoztatása szerint a mostani áradás is bizonyítja, hogy ilyenkor van különösen nagy jelentősége az erdei kistavaknak, vízgyűjtőknek, hordalékfogó gátaknak, melyek az erdő talaját és a településeket – jelen esetben Visegrádot – védik a lezúduló víztől.

„A Pilisi Parkerdő az elmúlt években különös figyelmet fordított az ilyen vízvisszatartó tereptárgyak létrehozására és gondozására. Mindez óvatosságra is int! A hétvégi kirándulás tervezésénél érdemes figyelembe venni az áradást, ezért azt javasoljuk, hogy – különösen gyermekekkel – kerüljétek el a nagyon kedvelt szurdokvölgyeket, főleg a Rám-szakadékot. Helyette érdemes megpróbálkozni nagyszerű panorámát nyújtó kilátóinkkal, például a Piliscsaba fölötti Dévényi Antal-kilátóval vagy a Lajos-forrás fölötti Bölcső-hegyi kilátóval” – tették hozzá.

(Forrás és videó: Pilisi Parkerdő)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.