Hódlest szervez a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága Leányfaluban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Január 29-én, vasárnap hódlesre invitálja az érdeklődőket a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága (DINPI). A programot Leányfaluban, a folyóparton tartják meg, a helyszíni bejárás során hódvárakat, illetve az állatok táplálkozóhelyét fogják megkeresni a résztvevőkkel.

A DINPI azt írja, hogy Európa legnagyobb rágcsálója igencsak felszaporodott, jól érzi magát már az emberlakta környezetben is. Ha szerencsénk van, akkor a Duna mentén, így akár Leányfaluban is megpillanthatjuk az állatot, mely többnyire szürkületkor aktív.

A festői szépségű Duna parton tőkésrécék, cinegék, csuszkák mindig jelen vannak. Gyakori a szürkegém és a kormorán, a téli madárvendégek közül számos réce, búvár és bukó faj. Érdemes távcsövet hozni! A helyszín jól megközelíthető távolsági busszal Budapestről, Leányfalun az Erkel Ferenc u. megállótól 5 perc séta. A parkolás ingyenes. Egy nap 2 túra indul, 11:00-kor és 16:00-kor. A túrákon min. 8, max. 15 fő vehet részt, előzetes bejelentkezés szükséges! – ismertették.

Jól láthatók vízpartokon a hódok nyomai (Fotó: DINPI)

A teljesárú részvételi díj 2900 forint fejenként, a kedvezményes – vagyis a diák, nyugdíjas, illetve pedagógus – jegy pedig 2100 forintba kerül. A programra jelentkezni, illetve érdeklődni Jankainé Németh Szilviánál lehet a nemethsz@dinpi.hu címen, illetve munkaidőben a 06306634614-es számon.

(Forrás: dunaipoly.hu)

(Kép: Pixabay, illetve DINPI)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.