Mutatjuk, hogy milyen cipőt válasszunk focizáshoz!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sokan kedvelik a labdarúgást, legyen szó akár testedzésről, vagy a játék öröméről, ami ráadásul kellő indíttatást ad a sportoláshoz. Hamarosan beköszönt a tavasz, ami a labdarúgók, illetve a hobbi szinten futballozok számára igazi mérföldkövet jelent, hiszen a jó időben már nem csak a teremben, hanem a szabadban is lehet rúgni a bőrt. Na de milyen focicipőt válasszunk labdarúgáshoz? Cikkünkben többnyire erre keressük a választ!

A megfelelő focicipő kiválasztásakor az első szempont, hogy milyen talajon fogunk focizni, ugyanis nem mindegy, hogy az adott lábbelinek milyen a talpazata. A teremcipőknek általában lekerekített szélük van és vékonyabb a gumitalpuk. Többnyire az ilyen lábbeliket a futsalosok használják teremlabdarúgáshoz.

Beton- vagy aszfaltréteggel ellátott játékterekre a kifejezetten vastagabb gumiból készült talpú focicipőket ajánljuk. Ez azért is fontos, mivel a súrlódás következtében a gumi egy idő után elkopik, így a fokozott teherbírás miatt és a hosszabb élettartam reményében célszerűbb minőségibb, egyben vastagabb talpú lábbelit választani. Sőt, a kemény talajon való futás lényegesen megterheli szervezetünket, így ha megfelelő cipőt választunk, akkor a sarkainkat, a térdeinket és a gerincünket is megóvjuk a terheléstől.

A füves- vagy műfüves játékterekre inkább a stopliscipőket ajánljuk. Például az Adidas focicipők kiváló minőségűek és minden szempontot figyelembe véve mondhatjuk azt, hogy az egyik legjobbak. Például a futball szerelmesei előszeretettel válasszák az Adidas Copa cipőcsaládot. Sőt természetes gyepre és felázott természetes gyepre is érdemes külön stopliscipőt vásárolni, persze csak akkor, ha ezt a pénztárcánk megengedi.

A cipő kiválasztása mellett válasszunk sportos és egyben kényelmes zoknit is. Lehetőség szerint olyat válasszuk, ami egyszerre lábszárvédőként is funkcionál, vagy legalább olyat, mely kellőképpen tartja a bokát. A különböző sportsérülések elkerülése érdekében vásároljunk sípcsontvédőt is, ami kellő biztonságot ad labdarúgás során ért ütődések ellen. Ha ezzel mind megvagyunk, akkor még mindig nincs vége, hiszen az időjárásnak megfelelő, kényelmes alsó- és felsőruházatban induljunk a pályára!

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.