Másfél éves kisgyermeket és nagypapáját is kimentette a romok alól a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sikeresen kiemeltünk a romok alól egy másfél éves kisgyermeket és a nagypapáját. Most a 15 éves Ali életéért küzdünk – számolt be közösségi oldalán a törökországi mentőakcióról a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

Mint ismert, 2023. február 6-án éjjel 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Kelet-Törökországot és Szíriát, melyet további utórengések követtek. A katasztrófa több ezer ember halálát okozta és rengetegen rekedtek a romok alatt. Hazánkból többek között a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat is elindult, hogy segítsen a mentőakcióban. A csoport a Facebook oldalán folyamatosan beszámol arról, hogy éppen mi zajlik. Február 7-én, kedden este például azt írták, hogy hat élő személyt találtak a romok alatt, akikkel van kontaktjuk, a kimentésük pedig órákig fog tartani.

„Köszönjük a Külgazdasági és Külügyminisztérium Hungary Helps Program Koordinációs Főosztálynak és a nagykövetségnek, hogy meghallották a felajánlásunkat és profin segítették az útnak indításunkat. Hálásak vagyunk a Turkish Airlinesnak, hogy ennyire rugalmasan tudták megoldani a problémáinkat és köszönjük Nektek, hogy követtek minket. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy szolgálatunk most nem az állami mentőcsapat tagjaként került bevetésre, hanem NGO (non govermental organisation) vagyis nem állami mentőszervezetként, saját színekben van jelen.” – tették hozzá.

(Forrás és kép: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.