Autót próbált eltulajdonítani, de a rendőrök megzavarták

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Törött sörösüveggel fenyegetett meg egy kerékpárost, majd egy autót akart eltulajdonítani a terhelt. Cselekményei kudarcba fulladtak. Rablás bűntette és más bűncselekmény miatt a Váci Rendőrkapitányság indított eljárást az ügyben, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája 2023. február 24-én megtartott ülésén elrendelte a férfi letartóztatását.

2023. február 21-én a gyanúsított egy törött sörösüveggel a kezében kilépett a sértett elé, rákiabált és megfenyegette a férfit, akitől a kerékpárját követelte. Mivel a sértett tartott a terhelttől, ezért átadata neki a biciklit, amivel a támadója elhajtott a helyszínről. Nem sokkal később azonban a sértett – a segítségére siető néhány személlyel együtt – utolérte az elkövetőt, aki a kerékpárt hátrahagyva elmenekült előlük.

Még aznap, a kora esti órákban a gyanúsított beszállt egy utcán parkoló, nem lezárt autóba, amit el akart tulajdonítani. Cselekménye közben a rendőrök a helyszínre érkeztek és elfogták a férfit, aki a hatósági intézkedés alól ki akarta vonni magát, azonban próbálkozása kudarcba fulladt.

Figyelemmel arra, hogy a rendőri intézkedés alól megpróbálta kivonni magát, valamint a büntetéssel fenyegetettség mértékére, feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a nyomozó hatóság elől megszökne, vagy elrejtőzne. Továbbá a terhére rótt cselekmény jellegére, a terhelt életvitelére, előéletére nagy az esélye annak, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követ el, ezért az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. március 24-ig.

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslatra neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Forrás: Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.