Vitályos Eszter: folyamatban van a Szentendrei Déli Vízbázis kármentesítése

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Folyamatban van a Szentendrei Déli Vízbázis kármentesítése – a volt szovjet laktanya és a környék iparterülete – ezáltal 120 ezer ember ivóvízellátásának biztosítása – közölte dr. Vitályos Eszter a közösségi oldalán.

Pilis-Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője azt írta, hogy Magyarország mindenkori vezetése régi adósságát törleszti azzal, hogy végre elkezdődött az említett szentendrei helyszín szennyezett talajának kármentesítése. Hozzátette, hogy a nagyszabású projekt 5,5 milliárd forintnyi hazai, illetve európai uniós támogatásból valósul meg.

– A világ változik körülöttünk, de a céljaink és a szándékaink nem változnak. Sok tennivaló akad a régióban, és előbb vagy utóbb a maradék terhet is lerázzuk a vállunkról a közlekedésfejlesztésben és – ahogyan a vízbázis megóvására, – megoldást fogunk találni a problémáinkra – jelentette ki dr. Vitályos Eszter.

A politikus kijelentette: abban hisz, hogy nem kifogásokra, hanem megoldásokra van szükség. Egyúttal köszöni a Belügyminisztérium, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság, a KEHOP Irányító Hatóság munkáját és azt, hogy a projekt támogatásban részesült.

„Ma megoldást találtunk egy régóta nyomasztó problémára és fellélegezhetünk. Azt kívánom magunknak, hogy ugyanígy járjunk el a továbbiakban is és maradjunk a megoldások, a cselekvés és az együttműködés útján!” – hangsúlyozta.

(Forrás és kép: Dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.