Egy Hét a Csillagok Alatt

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Augusztus 3. és 13. között negyedik alkalommal rendezik meg az „Egy Hét a Csillagok Alatt” című csillagászati rendezvénysorozatot az ország több mint 60 helyszínén. A csillagászok Szentendrén és Vácon is várják az érdeklődőket!

A kezdeményezés célja, hogy minél többen élhessék át a csillagos égbolt megfigyelésének élményét. Ezért csillagvizsgálók, egyesületek, amatőr- és kutatócsillagászok távcsöves bemutatókkal, előadásokkal és hullócsillaglesekkel várnak mindenkit országszerte. A szervezők idén még több profi és amatőrcsillagász bevonásával készülnek, hogy minél több érdeklődőnek adják át a Galilei-élményt, megmutassák galaxisunk sávját az égbolton, vagy hogy megkeressék a Nyugalom-tengerét a Hold felszínén, ahová az Apollo-11 küldetés is leszállt.

Helyszínek és időpontok térségünkben:

  • Augusztus 9. szerda, sötétedés után – Vác, a Téglagyár út végén lévő rét – Távcsöves bemutató, hullócsillagles (csak derült időben, Nagy Ágoston amatőrcsillagász szervezésében).
  • Augusztus 12. szombat, szürkülettől – Szentendre, Kacsakő Bisztró mellett – Távcsöves bemutató, lézeres csillagképtúra, hullócsillagles (csak derült időben, Vizi Péter amatőrcsillagász szervezésében).

Az eseményeken a részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezés nem szükséges!

További helyszínek>>

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.