Jól halad a Szentendre városrészeit összekötő kerékpáros nyomvonal kialakítása

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal – az előző városvezetés által elfogadott – útvonalának kivitelezése a tervek szerint halad. A kivitelezők mintegy ötven munkatársa öt helyszínen dolgozik a városban – írja a szentendre.hu.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint eddig összesen mintegy 1500 méter aszfaltút készült el. A Pipacs utca Pomázi és Kálvária út közötti szakaszán, valamint Izbégen a Pilisi utcában is már befejeződött a kivitelezés, ellenben még tart a munka a Bükkös-part János és Jobbágy utcai szakaszán.

Elkezdődtek a Bükkös-part Szegedi és János utca közötti szakaszának munkálatai. A kivitelezés idejére a József Attila utca és a Bükkös-part kereszteződésében lévő parkolót a kivitelező az útépítéshez szükséges anyagok tárolására használja várhatóan szeptember 30-ig. Az útépítésről lakossági fórumon részletesen tájékoztatták az itt élőket. A csövek a csapadékvíz elvezetésére szolgálnak. Ha a munkát befejezték, a vezetékek nem fognak látszódni, a rézsű ugyanolyan burkolatot kap, mint a környezete” – ismertették.

A városvezetés közölte azt is, hogy befejeződött a Kossuth Lajos utca és az Apor-híd csomópontban a burkolatfelújítás, és hamarosan beépítik a kerékpáros nyomvonalat jelölő prizmákat az úttestbe. Szintén jó hír, hogy a Duna korzó és a Kossuth L. utca között is már új burkolattal rendelkezik a gyalogos és kerékpárút, és már csak a kerékpáros korlátokat kell elhelyezni a helyszínen.

Izbégen a József és Anna utcákban továbbra is tart a csapadékvíz-elvezetési rendszer kialakítása, szélesítik az utcákat és az útpályát előkészítik az aszfaltozásra is. A Bükkös-parti piacnál jó ütemben halad a kockakő-burkolat felújítása is. A Bükkös part 11-es főúthoz közeli részén kicserélik a régi, elöregedett csapadékvíz-elvezető vezetéket. Érdekesség, hogy utóbbi részmunka nagy érdeklődésre tart számot a közösségi oldalakon, ezért az önkormányzat a tájékoztatójában külön bekezdést is szentelt neki.

Szeretnénk megnyugtatni minden blogoló szentendreit, a munkát még nem fejezték be! Augusztus 31-én „Nesze neked Postás!” szöveggel közzétettek egy fotót. A fotón öt egymás melletti cső látszik a Bükkös-patak 11-eshez közeli szakaszán. Hogy a Postás említésével, mire utalt a posztoló, nem tudni, de ha szennyvíz-vezetéknek vélte a csöveket, tévedett. A csövek a csapadékvíz elvezetésére szolgálnak, ahogy korábban is ugyanezt a funkciót töltötte be a már megrepedt, elporladt korábbi vezeték. A városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal kivitelezése során itt is felújították a burkolatot, a régi burkolat bontása során kiderült, hogy a csapadékvíz-elvezetést javítani kell. A pályázati keretből azonban ennek költsége nem fedezhető, ezért az önkormányzat külön munkaként rendelte meg a vezeték felújítását és az újraburkolását. Ha a munkát befejezték, a vezetékek nem fognak látszódni és a rézsű ugyanolyan burkolatot kap, mint a környezete” – hangsúlyozták.

A kivitelezők azt kérik, hogy a balesetveszély miatt ne közlekedjenek gyalogosok a munkaterületen. Egyébként az európai uniós forrásból megvalósuló kerékpáros nyomvonal nem turisztikai célú beruházás, hanem a szentendreiek közlekedését elősegítő projekt. A szentendre.hu-n azt is írják, hogy a kivitelezés a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP-5.3.2-15-2016-00010 sz.) keretében elnyert 244,89 M Ft és a 2023. május 15-én többlettámogatásként megítélt 371 M Ft, valamint a 30 millió forintos önkormányzati önrészből, összesen 645,89 millió forintból valósul meg.

(Forrás és képek: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.