Éjszakai becsengetések, autófeltúrások tartják lázban Szentendre lakosait

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Furcsa esetek tartják lázban a szentendrei lakosokat: van, akihez éjjel csöngettek be, de betörésről is volt hír a Szentendre blogol Facebook csoportban. Mindemellett „feltúrt autókról” is beszámoltak a közösségi médiában. A rendőrség azt kéri, hogy a helyiek értesítsék a hatóságokat, ha gyanús alakulat, cselekményeket látnak.

E. Zsuzsanna néhány nappal ezelőtt azt írta a csoportban, hogy az elmúlt két hétben három családtagjának túrták fel az autóját. A kocsik közül egy lakótelepen, míg kettő a vasúti villasor közelében parkolt.

Elvinni nem vittek el semmit, csak feltúrták az autókat! Távozásnál nyitva hagytak mindent! Feltörni nem törték fel, elméletileg nyitva felejtették az autókat! Mivel kárt nem tettek, lopás nem történt, így feljelentést nem tudunk tenni, de a lakosságot figyelmeztetni tudjuk! Mindenki vigyázzon az autójára, és ne felejtse el bezárni!” – írta a hölgy. Utóbb kiderült, hogy a járműveket mind nyitva felejtették a tulajdonosaik.

Számos komment is érkezett a poszthoz, majd E. Zsuzsanna azt is közölte, hogy egy negyedik családtagjának az udvarából elloptak egy padot. Egy férfi arról számolt be, hogy az OMV kúttal szembeni autóstelepen profi módon, roncsolásmentesen nyitottak ki több, japán márkájú autókat. Az elkövetők a teljes autókat átkutatták, „grátiszként” az egyik személy a nagydolgát a telep végén, az út közepén végezte el. Egy másik férfi pedig azt írta, hogy neki a hátsó szélvédőjét törték be. Egyébként a felforgatott járművekből több esetben csak aprópénz, elektromos cigaretta tűnt el, érthetetlen módon a bankkártyákat, egyéb értékeket nem vitték el.

Egy másik eset is foglalkoztatja a helyieket. Sz. István közölte, hogy az egyik éjszaka során Pismány aljában, a Szélkerék utca környékén egy nem túl jól szituált férfi csöngetett be hozzájuk, vélhetően felmérve a terepet. Az illetőről kamerafelvétel készült, de a Szentendre blogol csoportba csak azt töltötte fel, amelyiken a személy egy szőlővel a kezében takarta ki a kamerát.

Természetesen számos komment érkezett, egy hölgy azt írta: „Pár napja éjszaka a papsziget utcában valaki világította a ház ablakait. Észrevette, hogy nyitva az ablak, de a kutya ugatott. Szerencsére nem tudtam aludni.”

„Hozzánk betörtek. Kálvária” – írta reakcióként B.E.

A Szentendre Blogol Facebook csoportban írt bejegyzésekkel kapcsolatban megkerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályát. Közölték, hogy az elmúlt két hónapban két nyomozást rendelt el a Szentendrei Rendőrkapitányság gépkocsiból lopás miatt, mindkettő eset belvárosi helyszínen történt. Hozzátették, hogy több ilyen jellegű bűncselekményről nincs tudomásuk.

A kommunikációs osztály válaszlevelében továbbá azt is megírta, hogy a Kálvária utcai betörésről sem érkezett feljelentés/bejelentés az elmúlt két hónapban, illetve a nappali, éjszakai „becsengetések” kapcsán sem értesítette senki a hatóságokat.

Ismételten és nyomatékkal felhívjuk a figyelmet, hogy a bűnmegelőzés, illetve a bűnüldözés sokkal hatékonyabb, ha a közösségi médiafelületek helyett a 112 segélyhívót használják. Ha bárki idegeneket, gyanús körülményeket, történéseket tapasztal, a rendőrséget hívja!” – olvasható a felhívás a válaszlevelükben.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.