Három dunakanyari vendéglátóhely is csatlakozott a Nápolyi Pizzériák Éjszakájához

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Szeptember 19-én országszerte több vendéglátóhelyen is fél áron fogyaszthatjuk el a pizzákat. A Nápolyi Pizzériák Éjszakájához térségünkből egy dunakeszin található hely, illetve szentendrei és egy váci pizzéria is csatlakozott.

Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezik meg most kedden a Nápolyi Pizzériák Éjszakáját, melynek keretében minden csatlakozó vendéglátóhely 2-3 órával tovább tart nyitva, ahol fél áron lehet elfogyasztani két-három fajta nápolyi pizzát.

A Facebook eseménynél a résztvevő pizzériák felhívása is olvasható, mely így szól:

Szereted a pizzát? Hát a nápolyi pizzát? Mi mind megszállottjai vagyunk a Campania szívében rajongott pillekönnyű, egyszerű, ízes, napérlelte paradicsommal és krémes sajttal megalapozott olasz különlegességnek.

Úgy döntöttünk, hogy szeptember 19-ét idén mi is megünnepeljük: ez a nap Nápolyban San Gennaroról (Szent Januáriusz), a város védőszentjéről szól. Vallási hagyományok keverednek a déliek hiedelmeivel, a vértanúhalált halt püspökért szól aznap az ima, körmenetet tartanak és többnapos ünnepségsorozat veszi kezdetét. Nápoly megőrül, felbolydul.

Szóval most kicsit mi is! Campania büszkeségét sütjük, magyar szinkronnal, és SZEPTEMBER 19-én megtartjuk az első NÁPOLYI PIZZÉRIÁK ÉJSZAKÁJA eseményt.” – írják.

A Dunakanyarból a szentendrei Passata, a Dunakeszin működő Pizza Mamma és a váci Ittali is várja nápolyi pizzával ma a vendégeket!

A Facebook esemény itt érhető el.

(Kép: Wikipédia)

 

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.