A rendőrség az Auchan közreműködésével számolta fel a gyorsulási versenyeket

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az Auchan Magyarország Kft. és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösen gondolkodva, majd az ötleket tettekre váltva szüntette meg az illegális gyorsulási versenyeket, drifteléseket a dunakeszi és a fóti áruház parkolóiban.

Az életveszélyes és tiltott rendezvényeket főként péntek és szombat esténként szervezték a bevásárlóközpontoknál. A rendőrség először visszatérő ellenőrzésekkel, később a társszervek bevonásával, tervezett akciókkal igyekezett felszámolni az illegális tevékenységet, közben egyeztetést kezdeményezett az áruházak biztonsági vezetőivel. Egyértelmű volt, hogy önmagában a rendőri jelenlét és ellenőrzés nem elégséges a tiltott rendezvények megfékezésére – az Auchan Magyarország Kft. kezdettől fogva partnerséget mutatott, a tárgyalásokon egyetértettek a rendőrség forgalomtechnikai beavatkozások végrehajtására vonatkozó javaslataival.

Ennek eredményeként először a dunakeszi, majd a fóti áruház parkolójába telepített a cég sebességcsökkentő bordákat, valamint kihelyeztek a parkolóban való közlekedés rendjét szabályozó táblákat.

A rendőrök az illegális gyorsulási versenyek felszámolására irányuló, nyári akciósorozatban több száz járművet és résztvevőt ellenőriztek. Elsősorban közlekedési szabálysértések miatt 70 embert közel 1,4 millió forint helyszíni bírsággal sújtottak, bevontak 12 forgalmi engedélyt, öt járművel pedig soron kívüli műszaki vizsgán kellett megjelenni (https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/akcioztak-1https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/akcioztak-20).

Az Auchan Magyarország Kft., valamint a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösen tervezett, majd megvalósított közlekedésbiztonsági intézkedéseinek köszönhetően az illegális gyorsulási versenyek megszűntek a dunakeszi és a fóti áruház parkolójában, ugyanis a forgalomcsökkentő bordák ellehetetlenítik a sebes közlekedést, a kihelyezett táblák pedig egyértelműsítik a behajtásra vonatkozó korlátozásokat – hangzott el a cég és a rendőrség közös mai sajtótájékoztatóján.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is elkötelezett az illegális gyorsulási versenyek és driftelések felszámolása mellett. Megszüntetésük érdekében a jövőben is megteszi a szükséges intézkedéseket.

Fotók, forrás: police.hu

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.