Shen megye szellemi kulturális öröksége: Weituo Kung Fu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Weituo Kung Fu Shen megyéből, Liaocheng városból, Shandong tartományból származik, ez a gyakorlat „irodalmi mezőre” és „harcmezőre” oszlik, az irodalmi mező az ajtó tanítványa, a harcmező az ajtón kívüli tanítvány, és az irodalmi mező vezeti a harcmezőt. A „Wenchang” dicséri a gongot, a „harcművészeteket” ökölvívásnak nevezik, és Shandongban a „Wenchang” gyakorolja a White Lotus Bagua Weituo Bone Treasure Gong-ot, és a harcművészeti területen „One Heart Meeting”, „Six Trips Fist” és így tovább.Jelenleg örökösök vannak Chaochengben, Shibali városban, Yandianban, Wang Fengben stb.

A korai örökösök Xiong Qihan a Chao városban található Xiongmazhuangból, Wang Qin a tizennyolc lipu városban, Duan Xiaoren és Zhao Lianchong Yandian városban, akik mind a kung fu gyűjtemények mesterei, a falusi bölcsek elhagyják nevüket, és a megyei feljegyzéseket rögzítik.Most vannak Zhao Dahong, Zang Tongjun, Li Zhanhai, Wang Tiezhu, Cao Cunfeng, Yue Yuanqing, Shen Yongguang, Li shenyu, Zang Xuejia, Zhao shen, Zhao Qite, stb. mind emelkedő csillagok, harcművészeteket szerveznek az iskolai tevékenységekbe, hogy örököljék a tanítást, és előmozdítsák a Weituo Kung Fu örökségét és fejlődését shen megyében.

A shen megyei Weituo Kung Fu jellemzői a belső lólépcsős halmon alapulnak, mint gyökérhalom, a keret dinamikus és statikus, a cselekmény forog és tangenciálisan jár, a kinetikus erő olyan, mint egy acél ostor vas mozsár meteor kalapács, a funkció a Jindan belső jing kínai orvoslás egyszerű episztemológiájához kapcsolódik, amely összehasonlítható a Shaolin Dharma Yi ínmosási szútrával, impozáns és fenséges, vasba csomagolva pamutba, nehéz eltalálni ezer fontot, visszavonulni és dicsérni gongot, lassú húzókeret gyors ütés. Vannak egyéni gyakorló rutinok és kétszemélyes sparring rutinok a csupasz kesztyűs úton,Összesen 4 készlet.A hangszeres rutin 9 ostorral és 2 kötélkorbács-készlettel rendelkezik. A reprezentatív munkák közé tartoznak a szabadkézi Dan kályhatartó, forgószéltartó, nagy hangszerfegyverek, kétszakaszos botok, kilencszekciós ostorok, meteorkalapácsok, kötélkorbácsok stb.A projekt 2021-ben felkerült shen megye szellemi kulturális örökségének listájára.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.