Vitályos Eszter: Isten áldja 1956 hőseit!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Október 23-án, hétfőn 17 órakor a visegrádi Duna moziban is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharcról. A rendezvényen beszédet mondott Vitályos Eszter, Pilis-Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője – írja a visegrad.hu.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára közösségi oldalán megjegyezte: az örökül kapott szabadság és a megannyi véráldozat útján megőrzött becsület csak abban az esetben ér valamit, ha elődeinkhez, az 1956-os hősökhöz méltó módon mi sem a könnyebb, hanem a nehezebb utat választjuk.

„Ha elhisszük, hogy képesek vagyunk szabadon, önállóan és erősen tekinteni a jövőbe, mert ahogyan 1956 hősei a mi jövőnkért, úgy mi a saját gyermekeink és unokáink jövőjéért vagyunk felelősek. Ehhez pedig mindannyiunkra szükség van. Legyünk mi a fény, amely ha kell a Műegyetemtől a Kossuth térig, Visegrádtól Szentendréig, Magyarországról Európa szívéig világlik! Akkor méltóak leszünk a hősök áldozatára!” – tette hozzá Vitályos Eszter.

A visegrádi megemlékezésen egyébként Eőry Dénes polgármester is köszöntötte a jelenlévőket, illetve az Esztergomi Színjátszókör adott ünnepi műsort.

(Forrás: visegrad.hu/Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.