Megnyerte a Szentendrei KSE a VII. Alba Regia Megyebajnokok Tornáját

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bár voltak kisebb periódusok, mikor nem jött ki megfelelően a lépés, a Szentendrei KSE ennek ellenére magabiztosan és megérdemelten nyerte meg a VII. Alba Regia Megyebajnokok Tornáját – számolt be a kupáról a szentendrei kosárlabdacsapat.

Mint írták, az első mérkőzésüket a Megyebajnokok Tornáján a Vas megyei bajnokcsapat ellen kezdték meg. A Szentendrei KSE habár foghéjasan érkezett meg a rendezvényre, annál nagyobb lelkesedéssel léptek pályára a fiúk.

A mérkőzés elején igyekeztek a sebességüket kihasználni, a taktikájuk bejött, az első negyed végén 7 ponttal vezettek. A második negyedben továbbra is nagy tempóban és eredményesen játszottak, így a félidőben már 15 pontos előnyük volt.

Viszont Erdész Dávid sérülése után a csapat meghökkent és sajnos ez átcsúszott a 3.negyedbe is, ahol az ellenfél hibáinkat kihasználva egy jó dobóformával egy 22-8-as negyedet produkálva, előnyt szerzett” – közölték.

A negyedik, vagyis az utolsó negyedben újra lendületbe jött a Szentendrei KSE, védelemben és támadásban is rendezték soraikat. A csapategységen kívül Korompay Levente triplája, illetve utolsó perces pontjai is kellettek a sikerhez. A beszámoló szerint összességében egy szoros végjátékban biztosíthatták be a győzelmet, melynek köszönhetően az aranyéremért játszhattak.

dav

A döntőben a KVSE Kemények alakulata várt a szentendreiekre, akik felpörögve kezdték a találkozót, de érződött a nyomás és a fáradtság a játékosokon az első percekben. Ennek ellenére a kisebb hibákat rendre kijavították, így nem kerültek jelentős hátrányba.

A második negyed sorsfordítónak bizonyult, hiszen onnantól kezdve elkezdték igazán diktálni az iramot, zóna védekezésük bevált, sikerült fékezni az ellenfelet. A kialakult 10-15 pontos előnyt magabiztosan megtartotta a Szentendrei KSE a második félidőben. Ahogy fáradtak az ellenfél játékosai, egyre magabiztosabban játszottak, növelték az előnyüket a KVSE Keményekkel szemben.

Mindannyian küzdöttünk, és ennek meg is lett a gyümölcse, behúztuk a meccset, ezzel megnyerve a megye bajnokok kupáját” – tették hozzá.

Eredmények:

  • Első mérkőzés: Szentendrei KSE 58-54 9700.hu Ingatlaniroda
  • Második (döntő) mérkőzés: Szentendrei KSE 86-60 KVSE Kemények
Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.