Szentendrei sértettje is volt a csaló víz-gáz-fűtés szerelő csapatnak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ítéletet hoztak azokkal a férfiakkal szemben, akik víz-gáz-fűtés szerelőnek adták ki magukat, azonban a munkák teljesítése nem állt szándékukban.

A vádirat szerint a férfi három sértettet tévesztett meg azzal, hogy magát víz-gáz-fűtés szerelőnek adta ki, így különböző szerelési és javítási munkálatokat vállalt el úgy, hogy ezek teljesítése nem állt szándékában már azok elvállalásakor sem, célja kizárólag a sértettektől átvett pénz megszerzése volt.

A tatabányai sértett villanyóra szekrény elhelyezésével bízta meg a férfit, aki a szereléshez szükséges villamos doboz és villanyóra megvásárlására 90.000 Ft-ot kért és vett át. Az elkövető a munka elvégzését 2020. december 12. napjára vállalta, azonban azt sem határidőben, sem később nem végezte el, a sértett részére elérhetetlenné vált.

A szentendrei sértett azzal bízta meg a férfit, hogy az elromlott kazánját egy új kazánra kicserélje. Az új kazán beszerzésére és a munkálatok elvégzésére a férfi 140.000 Ft-ot kért és vett át sértettől. A férfi 2021. február 16-án egy használhatatlan, rossz állapotú kazánt szállított le, ezért 15.000 Ft-ot kért és kapott. A sértett a rossz kazán beszerelését nem kérte. A férfi ezután a sértett részére elérhetetlenné vált, az új kazán leszállítását és beszerelését nem végezte el.

A győri sértett azzal bízta meg az elkövetőt, hogy lakóhelyén felszerelt fürdőszobai radiátort megjavítsa. A férfi azt mondta a sértettnek, hogy a radiátor nem javítható. A férfi új radiátor megvásárlására 30.000 Ft-ot kért és vett át a sértettől. Az elkövető a munkát sem határidőben, sem később nem végezte el, a sértett részére elérhetetlenné vált, új radiátort nem szerelt be, az nem is állt szándékában.

A Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság a vádlottal szemben büntetővégzésben üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap szabadságvesztést szabott ki melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejére a bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A vádlott a büntetővégzéssel szemben tárgyalás tartását kérte azonban az előkészítő ülésen nem jelent meg, így a büntetővégzés jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.