Átadták a Csobánkai Magocska Bölcsődét

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Új 28 férőhelyes, két csoportszobás mini bölcsőde épült Csobánkán, mellyel teljesült a helyiek régi álma – közölte közösségi oldalán Vitályos Eszter.

Pilis-Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője azt írta, hogy az új 2️8️ férőhelyes, 4️3️0️ négyzetméteres alapterületű, két csoportszobás bölcsőde tervezése és megvalósítása során a projektben résztvevők törekedtek az energiahatékonyságra és a fenntarthatóságra is.

„Agglomerációs országgyűlési képviselőként külön is fontosnak tartom, hogy a Pilis-Dunakanyar térségében ne csak lakni, hanem élni is jó legyen” – közölte a politikus.

Vitályos Eszter gratulált Völgyes József polgármesternek és Csobánka lakóinak. Egyúttal bízik benne, hogy a Csobánkai Magocska Bölcsőde sok örömteli pillanatokat okoz majd a gyermekeknek, dolgozóknak és a szülőknek is.

„Aki bölcsődét épít, az jövőt épít‼️” – tette hozzá.

Az átadóünnepségen Völgyes József is beszédet mondott, aki kiemelte: a település régi vágya teljesült a bölcsőde megépülésével. Megjegyezte, hogy az elmúlt három évben a háromévesnél kisebb gyerekek száma átlagosan 150 volt a településen, és ez már önmagában is indokolttá tette a bölcsődeépítést.

Az ingatlant megszentelte, valamint áldást kért rá Kunszabó Zoltán diakónus, a csobánkai Szent Anna Plébánia képviseletében, Milisavic Ljubisav, a Szerb Ortodox Egyház esperese, Nyilas Zoltán esperes, a Pomáz-Csobánkai Református Társegyházközség vezető lelkésze is.

A Csobánkai Magocska Bölcsőde európai uniós támogatás és hazai finanszírozás segítségével jött létre. A Széchenyi 2020 program részeként megvalósult beruházásra a település 740 millió forint támogatást nyert el és 38 millió forint önerőt használt fel.

(Forrás: Vitályos Eszter közösségi oldala/csobanka.hu/MTI)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.