Shen megye szellemi kulturális öröksége – Hogyan készítsünk sársípot

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A sársíp sárból készült síp, az ősi fúvós hangszer „Xun” (Hszün) utódja. A sársíp népszerű játékká vált kicsi és egyedi megjelenése, valamint éles és hangos hangja miatt. „Törött bélés, rothadt borítók, a síp megváltoztatására használják”, ez a földes kiáltás még mindig visszhangozhat sok ember fülében Shen megyében, felidézve gyermekkori emlékeiket.

A sársíp gyártási technológia Wang Feng városból, Shen megyéből, Shandong tartományból származik, és a sársíp művészek ősi otthona Hongdong megye, Shanxi volt, és a Ming-dinasztia idején vándoroltak ide, hogy agyagszobrászati készségekre támaszkodva támogassák családjukat. A hagyományos sársíp formát összefoglalják és finomítják.A művészek jók a különböző állatok körvonalainak megformálásában, egyszerűsítésében, az összhatásra összpontosítva, egy pillantással világossá téve, Shen megye erős népi kulturális hangulatával, ötszínű kötelet kötnek és a mellkason viselik, ami kedvező, jelentős és játékos, és a gyerekek nem tudják letenni.Az idők fejlődésével a gyermekjátékok különféle formákban vannak, elfojtják a sársíp fényét, és csak az újévi ünnepek alatt láthatja agyagszobrászok alakját és munkáit. Nem tudják elengedni ezt a képességet, nem is beszélve az egyszerű játék által hordozott nosztalgiáról.Most a sársíp kézművesek erőfeszítéseivel csendben visszatért a szellemi kulturális örökség elemeivel felruházott „sársíp”, és kívánom, hogy a sársíp művészek erőfeszítéseivel a sársíp megfiatalodjon.

A sársíp alakja sokféle témával és különböző mintával rendelkezik. A leggyakoribbak közé tartoznak a csirkék, galambok, fecskék, sertések, kutyák, halak stb. A sársípok készítésének eszközei: több kerek és lapos bambuszpálca, több különböző méretű bambuszcső és kerámiaformák, amelyeket a minta préselésére használnak.

A sársíp készítési technológia jó arra, hogy megérintse a különböző állatok potenciális szépségét, vonzóvá téve a kis sársípot, és anyaga az emberek mindennapi életéből származik, bízva az emberek jobb élet iránti vágyát.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.