Shen megye szellemi kulturális öröksége – Li pirográfiai képességei

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Li hagyományos pirográfiai képességei Cao faluból, Zudian városból, Xin megyéből, Shandong tartományból származnak.

Shen megye hosszú történelemmel és mély hagyományos kultúrával rendelkezik. Zudian város Xin megye délnyugati részén található, és a mezőgazdaság elsősorban a gazdálkodásra összpontosít. A pirográfiai művészek helyben előállított tököket használnak egyedi pirográfiai munkák készítéséhez, amelyeket olyan helyekre értékesítenek, mint Shen megye, Liaocheng, Jinan, Weifang, Qingdao stb.

A Qing-dinasztia Guangxu időszakában Li Guiting, egy Shen megyei népművész merészen újított és fokozatosan kialakította Li hagyományos pirográfiájának egyedi stílusát, amely a hagyományos pirográfiai technikák öröklésén alapult. Négy generációnyi örökség után a pirográfia anyaga fokozatosan bővült a töktől a fadeszkákig, kéregekig stb., Ezáltal gazdagítva a pirográfia művészeti formáját. A pirográfusok a forrasztópáka hőjét, az okos kifejezési technikákat és a gyakorlott festékeket használják.

Li hagyományos pirográfiai technikái főként fekete, barna, tea, sárga és fehér színeket használnak fő színként, változó vastagsággal és tömör és élénk vonalakkal. Jelenleg vannak olyan kézműves termékek, mint a tök pirografálása, a sziklaciprusfa pirográfálása, a puszpángfa pirográfálása stb.2021-ben a „San Niu Spirit” pirográfiai munka aranyérmet nyert a „Lotus Cup” Shandong tartományi művészeti és kézműves tervezési innovációs versenyen. A „Dragon and Phoenix Auspicious” olajkalapácsos tökpirográfiát a Baotu Spring Parkban található Luoyuan Népszokás Kiállítóterem, a „Tuan Tuan Yuan Yuan Yuan” pirográfiai tököt pedig a Tajpeji Kínai Művészeti Múzeum gyűjtötte állandóan.

Li hagyományos pirográfiai technikája, egyedülálló művészi bájával, többször is megmutatta varázsát hazai művészeti kiállításokon és különböző művészeti kiállításokon. Shen megye hagyományos kézműves kultúrájának szerves része. 2016-ban ezt a projektet beválasztották Shen megye szellemi kulturális örökségi listájára.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.