Shen xian kulturális öröksége – Yang ping Dadao izom és csont Kung Fu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Shen xian Yang ping Dadao Izom és Csont Kung Fu a hagyományos harcművészeti kultúra egyik gyöngyszeme.Gyökerei az ‘inner horse stance’ pózban rejlenek, ahol a mozdulatok statikus és dinamikus, össze- és szétváló elemekből állnak, a mozgások forgó és vágó irányúak, olyanok, mint az acél ostor, a vas buzogány, vagy a meteor ököl.A gyakorlatok mélyen összhangban vannak a Taoista alkimia és a hagyományos kínai orvoslás alapelveivel, és összehasonlíthatók a Shaolin Dharma izom- és csonttisztító gyakorlataival.

Ez a stílus jellegzetesen erőteljes, mint az acél, ami pamutba van csomagolva, nagy erővel, ezer kilós súlyt emel, a gyakorlatokban a lassú mozgás és gyors ütések kombinálódnak, kiemelkedő hatékonysággal rendelkeznek.

Amennyire jelenleg ismert, a Shen xiani Yang ping Dadao Izom és Csont Kung Fu korai örökösei közé tartozik Chaocheng város Xiong Qihan-ja,valamint a Shiba Li Pu város Wang Qin és Duan Xiaoren, akik mind a harcművészet mesterei voltak, nevük megtalálható a megyei krónikákban, mint helyi bölcs emberek. A következő generáció örökösei között volt az immár elhunyt Li Hongpu (Shaolin szerzetesi nevén Shi Yongpu), aki a művészetet továbbfejlesztette és népszerűsítette, bekerülve a Shaolin Cao Dong autentikus felmenői közé, és a Shaolin Tagou Harcművészeti Iskola alapító tagja volt, valamint az első tanítványa, aki bevezette a modern harcművészeti oktatásba.

Jelenlegi képviselői, mint Zhao Dahong, Zang Tongjun, Li Zhanhai, Li Donghai, Wang Tiezhu, Cao Cunfeng, Li Xinyu, Zang Xuejia és mások, a terület új generációját képviselik, és harcművészeti iskolákat alapítottak a hagyományok átadására. A harcművészet kultúrája bekerült az iskolákba, hozzájárulva a hagyományos nem anyagi kulturális örökség megőrzéséhez, és mi folyamatosan törekszünk a kiváló harcművészeti kultúra továbbadására.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.