Megkezdik az árvíz utáni fertőtlenítést és takarítást Szentendrén

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Levonult az ár, már csak a papszigeti Hullám utcában áll a víz. A Városi Szolgáltató Nzrt. Megkezdték a folyó által korábban ellepett területek bejárását, károk felmérését, melyet aztán a takarítás és fertőtlenítés követ majd – írja a szentendre.hu.

Mint arról korábban beszámoltunk, december közepén, pontosabban 16-án tetőzött az első árhullám Szentendrén, az Országos Vízjelző Szolgálat adatai szerint 458 centiméter volt akkor a legmagasabb vízszint. Már akkor beharangoztuk, hogy az átmeneti apadást követően újabb, erősebb árhullám érkezik. Az ár december 28-án éjjel 583 centiméteres vízállással tetőzött. A szentendre.hu szerint az árvízi figyelőszolgálat teljesítette feladatát és még 2023-as év utolsó napján be is fejezte a munkát a településen.

Az önkormányzat közölte, hogy az elárasztott utcákról visszavonult a víz, de a hátramaradt a sok hordalék eltávolítása számtalan feladattal jár. A Városi Szolgáltató NZrt. munkatársai már elkezdték feltérképezni az állapotokat és számba veszik a gépi takarítási kapacitás szükségességét is. Azt kérik a lakosoktól, hogy a lezárt területekre ne menjenek be.

(Forrás és kép: szentendre.hu/OVSZ)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.