A Kő-hegy lábánál terül el az ország egyik legszebb korcsolyapályája

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A legjobb korcsolyapálya az országban, de legalábbis a legszebb helyen, szinte a mi Kő-hegyünk lábánál. Amúgy vagy tízszer akkora, mint a Városliget…” – írja ajánlóként közösségi oldalán Petricskó Zoltán művész, a Szentendrei Konzervatív Estek közösségvezetője.

Az elmúlt időszakban az országban többfelé ellepték a korcsolyázók az árvíz által még decemberben elöntött, vagy belvízzel borított területeket, amelyek a téli fordulat nyomán hatalmas jégpályákká váltak.

Szentendrén, a Kő-hegynél is van egy terület, melyet sokan vesznek igénybe sportolásra. Petricskó Zoltán a közösségi oldal a terület tulajdonosainak kérését is tolmácsolta a látogatók felé:

„Ne vigyen fel senki a területre kavicsot vagy köveket! A kaszálón ott hagyott kavicsok akár több százezer forintos kárt is tudnak tenni a munkagépekben.

Senki ne szemeteljen!

Úgy gondolom, hogy ezek alapelvárások, nem csak az itt élőktől, hanem az idelátogatóktól is! Ott tartózkodásunk alatt örömmel láttam, hogy ezen kéréseket, mindenki betartotta! Óvjuk és vigyázzuk környezetünket!” – tette hozzá.

(Forrás és kép: Petricskó Zoltán közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.