Ezúttal Pilisvörösvárról Piliscsabáig meneteltek a doni emléktúra résztvevői

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Második menetszakaszát is teljesítette a MATASZ Pest Vármegyei Szervezete a MATASZ DON-81 emléktúrán: ezúttal Pilisvörösvárról Pilisszentivánon keresztül Piliscsabáig meneteltek a Don-kanyar áldozatai előtt tisztelegve – közölte Vitályos Eszter a közösségi oldalán.

Pilis-Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője ismertette, hogy az emlékmenet vitéz Nagybaczoni Nagy Vilmos vezérezredes, egykori honvédelmi miniszter, Piliscsaba posztumusz díszpolgárának síremlékénél zárult, ami a Nemzeti Sírkerthez tartozó temetkezési hely 2006 óta.

„Vitéz Nagybaczoni Nagy Vilmos örökre példát mutatott arról, hogy a vezetés soha nem hatalom, hanem mindig kötelesség és felelősség. Felelősség a rá bízott közösség védelméért, felelősség az emberi értékek megtartásáért. Felelősség az örök értékekért. Személyesen is köszönöm ezt a példamutatást! Igyekszem munkám minden mozzanatát e szellemben végezni” – írta Vitályos Eszter.

Az országgyűlési képviselő az idei emléktúra fővédnökeként köszönte meg a MATASZ DON-81 Emléktúra valamennyi vezetőjének, szervezőjének, közreműködőjének a méltóságteljes kiállást, illetve a piliscsabai megemlékezést.

„Ők talán nem is gondolnak arra, milyen hatalmas jelentősége van mindannak, amit tesznek: az elesettek emlékének ápolása, a közösség erejének bemutatása, a kitartás, az állhatatosság, tehát mindazok az értékek, amit e túra során is felmutattak, életünk legfontosabb értékei közé sorolhatók, de korunkból már gyakran hiányoznak. Az ő fellépésük éppen ezért különleges példa mindenki számára! Köszönöm Bíró Sándor ny. r. ezredes, a MATASZ PEST Vármegyei Szervezete elnökének fáradhatatlan munkáját! Köszönöm a házigazda települések vendégszeretetét, vezetőinek támogatását, a szervezők munkáját!” – tette hozzá.

(Forrás és kép: Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.