Khamzat Chimaev nyáron visszatér az UFC-be

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nem is olyan régen Khamzat Chimaev legyőzte Kamara Usmant az UFC 294 – en. Emlékeztetünk rá, hogy ez 2023 októberében történt. Most a tehetséges harcos rajongói aggódnak, amikor bálványuk újra elkezdi összetörni ellenfeleit. A félelmek fokozódtak, miután Chimaev nemrégiben elutasította a harc lehetőségét az áprilisi UFC 300 tornán.

Chimaev egy interjúban beszélt a lehetséges visszatérési dátumról a szombati Fight Club Rush 19 esemény előtt a svéd fővárosban. Tehát az újságírókkal folytatott beszélgetés során 2024 közepét nevezte meg a visszatérés lehetséges idejének.

A harcos szerint Szaúd-Arábiába akar menni, hozzátéve azonban,hogy aligha akarna ott harcolni vele. Chimaev úgy véli, hogy több időre van szüksége a felkészüléshez, ezzel magyarázva az áprilisi UFC 300 versenyen való részvétel megtagadását.

Chimaev küzdelme az UFC 294-en a 185 fontos súlycsoportban zajlott az UFC volt középsúlyú bajnoka, Usman ellen, aki mindössze 10 nap alatt vette át a harcot Paulo Costa helyett. Három kemény küzdelem után Chimaev egyhangú döntéssel került a csúcsra.

Úgy tűnt, hogy ez a győzelem lehetővé teszi Chimaev számára, hogy harcoljon a középsúlyú címért, de később olyan pletykák merültek fel, hogy tárgyalásokat folytat a középsúlyú bajnok Leon Edwards elleni küzdelemről az UFC 300 főversenyén. Chimaev Ramadán betartása azonban megakadályozta abban, hogy aznap részt vegyen ebben a harcban.

Abban az időben Chimaev menedzsere fontolóra vette az Edwards elleni küzdelem lehetőségét, de a harcos testvére ragaszkodott annak törléséhez, mivel a Ramadánban nem megengedett a harc. Így Ramadán után a harcos csapata egy kis időt tölt a táborban, majd Chimaev szerint készen áll bárkivel harcolni.

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.