Bölcsődét avattak Leányfaluban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Április 30-án kétcsoportos, 28 gyermek ellátására alkalmas, illetve időszakos gyermekfelügyeleti formában szintén 28 gyermeket befogadni képes bölcsődét avattak fel Leányfaluban – közölte Vitályos Eszter, Pilis-Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Az ünnepségen Adorján András polgármester üdvözölte a jelenlévőket, majd Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára, illetve Vitályos Eszter kormányszóvivő, térségünk országgyűlési képviselője mondott beszédet.

Az ünnepi műsor keretében fellépett Szabó Enikő népdalénekes, Waszlavik László Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett művész. A bölcsőde megáldását követően Leányfalu Hely- és Irodalomtörténeti Kiállítóhelyén megemlékeztek Móricz Zsigmond születésének 145. évfordulójáról.

Vitályos Eszter a közösségi oldalán arról írt, hogy Leányfalun egy olyan régóta várt fejlesztést adhattak át, amelyre a település, sőt az egész térség büszke lehet.

A kormány számára a családpolitika nem csupán egy ügy a sok közül, mert aki bölcsődét, óvodát, iskolát épít, az hisz a jövőben‼️Mi itt a Pilis – Dunakanyarban hiszünk a jövőben, hiszünk a gyerekekben és a családokban‼️” tette hozzá.

Na de hogy kapcsolódik Móricz Zsigmond az intézményhez? Vitályos Eszter bejegyzésében arra is kitért,hogy az Iciri-piciri bölcsőde Móricz Zsigmond hajdani kertjének területén épült, nevét pedig az író kedvelt verses meséje nyomán kapta. Érdekesség, hogy az udvaron ma is áll az a magas jegenyefa, melyet még Móricz Zsigmond ültetett mintegy 100 éve.

A település hivatalos oldalán és Vitályos Eszter oldalán is olvasható, hogy Magyarország Kormányának támogatásával és európai uniós forrás segítségével létrejött intézmény több mint 755 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A beruházás természetesen munkahelyteremtéssel is járt, 8 kisgyermeknevelői, 3️ dajkai, 1️ bölcsődevezető és 1️ fő technikai személyzeti munkahely jött létre.

A projekt nem jöhetett volna létre Leányfalu önkormányzatának példamutató aktivitása, bátor tervezése és gondos munkája nélkül. Gratulálok Adorján András polgármester úrnak és az önkormányzat valamennyi dolgozójának, köszönöm kitartó, elhivatott munkájukat, valamint Hornung Ágnes államtitkár asszony támogatását! Egyben köszönöm az Iciri-Piciri megtervezésében és kivitelezésében résztvevő valamennyi szakember nagyszerű munkáját!” írta Vitályos Eszter.

(Forrás: Vitályos Eszter közösségi oldala/leanyfalu.hu)

(Képek: Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.