Kérdőív a szentendrei, illetve pomázi HÉV-állomás fejlesztéséről

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Április 5-ig bárki elmondhatja a véleményét a szentendrei és a pomázi HÉV-állomás fejlesztése kapcsán, ugyanis a Budapest Fejlesztési Központ kérdőíves felmérést indított – jelentette be közösségi oldalán Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója.

„A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiában lefektetett alapelvek mentén, az egységes és magas színvonalú városi-elővárosi kötöttpályás közlekedés megteremtése érdekében a jövőben megújulnak a szentendrei, csepeli és ráckevei hévvonalak. A Kormány döntése alapján a Budapest Fejlesztési Központ irányításával, Fürjes Balázs államtitkár felügyeletével zajló tervezés 2020-ban megkezdődött” – ismertette a vezérigazgató.

A terv az, hogy a projekt keretében a H5-ös vonalon modern, akadálymentesített megállókat alakítsanak ki, emellett szeretnék, ha a pályát Békásmegyer és Szentendre között teljesen felújíthatnák.

„Számos állomáson egységes megjelenésű, esztétikus és a mainál lényegesen jobb funkcionalitást biztosító típusmegállókat alakítunk majd ki, azonban a jelentősebb csomópontok esetében egyedi megállókat tervezünk azok városközponti szerepére tekintettel. Ilyen a szentendrei és a pomázi hévállomás is.” – tette hozzá Vitézy Dávid.

A vezérigazgató szerint fontos, hogy a lakossági igények is érvényesüljenek, melyeket az építészeti tervezéskkor is figyelembe tudnak venni. Emiatt létrehoztak két honlapot, ahol bárki megtalálhatja és kitöltheti a két állomással kapcsolatos kérdőívet.

Vitézy Dávid arra kéri a lakosokat, hogy osszák meg a hírt és a linkeket az ismerőseikkel.

A kérdőívek itt érhetők el:

http://szentendrehev.hu

http://pomazhev.hu

(Forrás: Vitézy Dávid közösségi oldala)

(Borítókép: Michael Krahe)

Megosztás.

A szerzőről

Írjon egy választ