Csőtörés miatt szünetel a vízszolgáltatás több szentendrei utcában

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Április 26-án, hétfőn kora reggel a szentendrei Cseresznyés úti vízműtelepen nagy átmérőjű töltővezetéken csőtörés keletkezett, emiatt városszerte többfelé szünetel a vízszolgáltatás – közölte a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.

A szolgáltató tájékoztatása szerint Pismány területén a Cseresznyés út mentén a Margaréta utca feletti területen és a kapcsolódó keresztutcákban, a Barackos út mentén a Kömény és a Ribizli utca feletti területen és a kapcsolódó keresztutcákban, a Vörösgyűrű sétány környezetében is számítani kell vízhiányra. A DMRV közölte azt is, hogy a Fogoly utca feletti területen, a Cseresznyés utca – Tegez utca – Kengyel utca – Tarsoly utca által határolt területen, illetve a Vándor utca – Tyúkos dűlő – Csóka utca Alkony köz feletti szakaszán sem lesz víz.

A szolgáltató azt is kijelentette, hogy az érintett területen a hibaelhárítás ideje alatt a vízhálózatra telepített tűzoltó vízforrások sem fognak működni.

Az ideiglenes vízellátás biztosítása érdekében a Cseresznyés út 191. előtt és a Barackos út – Vadőr u. kereszteződésénél is elhelyeztek egy-egy lajtot. A hibaelhárítások ideje alatt a lerakódott üledék felhasználói hálózatba bejutásának elkerülése érdekében kérik, hogy a lakosok tartsák zárva a vízvételi helyeket (vagy a vízmérő előtti főelzáró csapot).

„A szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. A mosatás, fertőtlenítés miatt erősebb klórszag érezhető. Ez a jelenség az egészségre ártalmatlan.” – tájékoztatott a szolgáltató.

(Forrás: DMRV Zrt.)

(Borítókép: Pexels.com)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.