Kivágják az árvízvédelmi szempontból veszélyes fákat a Bükkös-patak mentén

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A Közép-Duna Völgyi Vízügyi Igazgatósággal együttműködve született meg az árvízvédelmi gát védelmére irányuló döntés – írja a szentendre.hu. Ennek értelmében több fát ki fognak vágni, ugyanis az egyes példányok statikailag gyengíthetik a védművet.

Hazai Attila, a település főkertésze arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy augusztus 26-án az Apor-híd és a Duna korzó közötti szakaszon, a Bükkös-patak mentén fogják kivágni a fákat. Mint ismert, az elmúlt években jelentős mértékben megszaporodtak a Bükkös-patak nagyvízi medrében a különféle fák, illetve cserjék, ezért szükség van a beavatkozásra.

„Alapesetben elegendő a gát évente két alkalommal történő kaszálása, hogy a sarjak ne tudjanak kifejlődni, de a jelenlegi helyzetet csak a fák kivágásával lehet kezelni. A kivágásra jelölt fák nem telepítettek, többnyire magról keltek, némelyikük invazív faj.” – olvasható a tájékoztatóban.

Hazai Attila azt is kiemelte, hogy nem fogják bántani azokat a fákat, melyek a kikövezett patakmeder mellett élnek, csak azokat vágják ki, melyek a gát oldalából nőttek ki.

(Forrás: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.