Erdei bringapálya létesült Nagymaroson

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kormányzati támogatásból erdei ügyességi bringapálya épült a nagymarosi Duna-parton. A dunakanyari és börzsönyi kerékpárutak mellett Vácott, Nagymaroson és Vácrátóton ilyen újfajta pályákat hoztak létre, melyek új kihívást jelentenek a bringázóknak – jelentette be Rétvári Bence a közösségi oldalán.

Az országgyűlési képviselő augusztus 25-ei videójában többek között arról beszélt, hogy a mobiltelefonok korszakában különösen fontos, hogy a nagymarosihoz hasonló pályák épüljenek.

„Itt egy másfél kilométeres ügyességi pályán mehetnek végig a fiatalok. Olyasfajta akadályok, ügyességi gyakorlatok vannak rajta, amelyek az erdei biciklizéshez hasonlítanak és egyensúlyozó képességet, bicikliző képességet javítják.” – mondta Rétvári Bence. A képviselő kiemelte, hogy Vácott és Vácrátóton kormányzati program keretében hoztak létre új biciklis pályákat. Így már nem csak a dunakanyari és a börzsönyi kerékpárutakon, hanem erdei ügyességi pályákon is gyakorolhatnak, versenyezhetnek a fiatalok. Nem mellesleg tartalmasan és egészségesen tölthetik el szabadidejüket.

Az Aktív Magyarország oldalán olvasható, hogy a pálya idén az Országos Bringapark Program keretében 4 millió forintos támogatást kapott, így ugratókat, döntött kanyarokat és fából-földből kialakított akadályokat alakítottak ki az ösvényen.

Forrás: Rétvári Bence Facebook oldala / hidlap.hu
Fotók: aktivmagyarorszag.hu

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.