Több mint 1,2 milliárd forintból alakíthatnak ki bölcsődei férőhelyeket a térségben

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Madarat lehet velem fogatni, ugyanis vissza nem térítendő támogatásban részesült Pilisvörösvár, Pilisborosjenő és Üröm Önkormányzata, illetve további kettő szentendrei szolgáltató több mint 1,2 milliárd forint értékben” – számolt be a jó hírről közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter.

A posztból kiderül, hogy bölcsődei helyek kialakítására, bővítésére több település is kapott kormányzati támogatást: a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében a pilisvörösvári önkormányzat 567 millió forint támogatásban, Pilisborosjenő mintegy 439 millió forint támogatásban részesül, míg Üröm mintegy 150 millió forintot kap.

Az önkormányzatokon kívül két szentendrei intézmény is szerepel a támogatottak listáján. A Gesztenye Gyermekház Nonprofit Közhasznú Kft. 30,1 millió forintot kap, míg a MókusKa Kuckó A Boldog Gyermekekért Alapítvány mintegy 74,7 millió forintot nyert.

Pest megye 3. számú választókerületének elnöke a támogatások kapcsán megjegyezte: a Pilis-Dunakanyarban élők végre saját bölcsődét kaphatnak, ami nagyban segíti és megkönnyíti a szülők, nevelők életét.

„Ha egy nemzet fennmaradása a cél, akkor ezt a bölcsődékkel és óvodákkal lehet a legjobban megalapozni. Örömmel tölt el, hogy egyre több fiatal vállal gyermeket, ezzel is bizonyítva, hogy gyermeket nevelni, szülővé válni a legcsodálatosabb dolog a világon. A családokat, legyenek azok kicsik vagy nagyok, erején felül igyekszik támogatni a Magyar Kormány.” – jelentette ki dr. Vitályos Eszter.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára továbbá említette azt is, hogy a kormány családpolitikájának kiemelt célja is az, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és hozzájáruljon a gyermeknevelés költségeihez. Ezt biztosítják a családi adókedvezmények, a bővülő családtámogatás, az otthonteremtés támogatása és a folyamatosan bővülő bölcsődei férőhelyek is.

„A Kormány az elmúlt 10 évben 60 százalékkal növelte a bölcsődei férőhelyek számát. A családbarát politika megfordította a korábbi évek trendjét, hiszen egyre több gyermek születik az országban. A bölcsődefejlesztési program segítségével a bölcsődei férőhelyek száma 2022-re elérheti a 70 ezret.” – emlékeztetett.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

(Borítókép: hidlap.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.