Burgonya támogatást kaphatnak a Leányfalun élő rászorulók

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően természetbeni juttatásként Leányfalu Nagyközség Önkormányzata idén is ingyenesen biztosít a rászorultak részére télálló burgonyát, valamint hagymát – közölte a település vezetése a leanyfalu.hu-n.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az egyedül élők és kisebb családok egy darab, 15 kilogrammos zsákot, a nagycsaládosok pedig két darab 15 kilogrammos zsákot vehetnek át. Jó hír, hogy a burgonya mellé pedig idén családonként, vagy jogosultanként egy-egy kisebb, 5 kilogrammos zsák hagymát is tudnak biztosítani.

„Korábban a rászorultság megállapítása a nyugdíj összegével volt összefüggésben, amely alapján személyenként a nyugdíj összege nem haladhatta meg a 70.000,- Ft-ot. Ez esetben egyéb vagyonvizsgálat nem került lefolytatásra, pusztán a nyugdíjszelvény bemutatása alapján történt a juttatás biztosítása” – ismertette Adorján András polgármester.

Azonban többször tapasztalták, hogy a támogatást igénybe vevő személy megfelelt a fenti nyugdíjból származó jövedelemnek, de vagyoni helyzete alapján már nem számított szociálisan rászorulónak, tehát indokolatlanul kapták meg az összeget.

Hogy elkerüljék a hasonló eseteket, ezúttal az önkormányzat a rászorultság jövedelmi határát nettó 80 ezer forintra emeli, a céljuk pedig az, hogy valós és ismert életkörülmények alapján konkrét, ténylegesen segítségre szoruló személyeket, nagycsaládokat támogassanak.

Várjuk azok jelentkezését, akiknek a havi jövedelme – például nyugdíjszelvénnyel igazolni tudják, hogy beleesnek ebbe a kategóriába – nem haladja meg a nettó 80 ezer forintot és szeretnék, ha november első hetében támogatásként burgonyát és hagymát kapnának.

Adorján András közölte: a burgonya támogatás iránti kérelmeket október 25-ig kell benyújtani a jövedelemigazolással együtt a polgármesteri hivatalhoz. Az igénylést benyújtó személyeknek a megítélt támogatásról írásos értesítést fognak küldeni, melyben tájékoztatják őket arról, hogy pontosan mikor és hogyan vehetik át a burgonyát.

(Forrás: leanyfalu.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.