Különdíjat ért egy pomázi és egy szentendrei diák meséje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Díjazták az Agrárminisztérium „Mesék a Zümmögő birodalomból” elnevezésű, a 2021. évi Föld Napja alkalmából meghirdetett meseíró-pályázatának legjobbjait. Kimagasló munkájáért különdíjat kapott Fodor Dorina, a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tanulója és Horváth Jakab, a Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola diákja.

Rekordszámú, több mint kilencszáz pályamű érkezett be, közülük hetvenet választott ki a zsűri, amelyeket online mesekönyv formájában jelentet meg a minisztérium – közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

A zsűri által legjobbnak ítélt munkák szerzőinek László Tibor Zoltán a tárca környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át az elismeréseket a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A felhívásra több korcsoportban – óvodástól a középiskolásig – jelentkezhettek diákok és pedagógusok egyaránt. A pályázattal a beporzók fontosságára kívánta felhívni a figyelmet az agrártárca.

A helyettes államtitkár a díjátadón elmondta: az érdeklődők az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár helyszínén is ízelítőt kaphatnak a díjazott mesékből. A közönség október 9-én, a B pavilon gyermekfoglalkoztató színpadán hallgathat meg egy meseválogatást.

Fodor Dorina a Csoda a réten, míg Horváth Jakab Szárnyaló barátság című meséjével érdemelte ki a díjat.

Az online mesekönyvben való megjelentetésre javasolt további mesék között szerepel Fritsi Bertalan, a Pilisszántói Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola tanulójábak Aprovarok-Döngő című műve, illetve Orgoványi Anikó művésztanár, meseírónak (Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom, Pomáz) Cseppke, a hős méhecske című meséje is.

Részletes eredmények itt érhetők el.

(Forrás: MTI/kornyezetvedelmipalyazat.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.