Győzelemmel kezdett a női válogatott az asztalitenisz EB-n

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A magyar női válogatott a horvátok elleni 3-2-s sikerrel kezdte meg szerdán a szereplését a Kolozsváron zajló asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon – írja az MTI.

Az E csoport második találkozóját magyar részről a világranglistán 64. Madarász Dóra nyitotta, aki a papírformát igazolva három szettben legyőzte a védekező stílusú Ivana Malobabicot (181.), utána azonban Póta Georgina (52.) váratlanul nehéz összecsapásra kényszerült Mateja Jeger (123.) ellen. A rivális már 2-0-ra vezetett a szetteket tekintve, a kétszeres Európa-bajnok magyar játékos innen fordított.

A harmadik meccsen a csapat Eb-n újonc, idén egyesben magyar bajnok Imre Leila (614.) idegesen kezdett Petra Petek (348.) ellen, s bár 0-2 után a harmadik játszmát már szorosabbá tudta tenni, végül simán kikapott. Madarász is alulmaradt Jegerrel szemben, így Pótára várt a feladat, hogy Malobabic ellen megnyerje a magyaroknak a párharcot, s ő nem is hibázott. Ugyan az első szettet elvesztette a kellemetlen stílusú ellenféllel szemben, de utána átvette az irányítást, a legvégén egy maratoni labdamenetet megnyerve lezárta a meccset.

A háromcsapatos csoport harmadik tagja a honosított kínai játékosokkal felálló Portugália, amely a keddi nyitónapon 3-1-re verte a horvátokat, így a csütörtöki magyar-portugál csata lesz a csoportdöntő. A vasárnapig tartó csapat Eb-n a csoportok első helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe, ahonnan már egyenes kieséses rendszerben zajlanak majd a küzdelmek. A döntőket a hét utolsó napján tartják meg.

(Forrás: MTI)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.