Október végéig fedhetik be a szentendrei kerékpárút megnyitott szerelőaknáit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A DMRV Zrt. alvállalkozója szeptember 28-án, kedden megkezdte az EuroVelo6 kerékpárút – Postás strand és Dera-patak hídja közötti – lezárt szakaszán a szerelőaknák lefedését – közölte a szentendrei önkormányzat.

A strandhoz legközelebb eső aknára kora délután rakták rá a betonból készült fedlapot. Az aknák befedését követően jöhet az aszfaltozás és csak azután adják vissza a forgalomnak a szakaszt.

Mint arról portálunk is beszámolt, július közepén egy nagyobb eső után dugulás keletkezett a kerékpárút alatt futó regionális szennyvízvezetéken, a hiba elhárítása miatt pedig felbontották a burkolatot és több szerelőaknát is megnyitottak.

„Az aknák műszaki előírásoknak megfelelő helyreállításához egyedi gyártású vasbeton fedlapokra volt szükség. A betonelemek legyártása befejeződött, a szerelőaknák lefedése folyamatban van.” – közölték.

Az elmúlt napokban bekövetkezett baleset miatt ismét nyomatékosan hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a lezárt szakaszon tilos közlekedni és mivel munkaterületnek számít, így roppant veszélyes ott kerékpározni.

„A városi rendészet naponta többször ellenőrzi a lezárt részt. Kérjük a közlekedőket, legyenek türelemmel a helyreállítás befejezéséig. A munkákról folyamatosan beszámolunk.” – figyelmeztettek.

(Forrás és kép: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.