Vitályos Eszter: Dicsőség ’56 magyar hőseinek!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„1956 – 1848 mellett – újkori történelmünk legszentebb és legmagasztosabb ünnepe” – közölte október 22-én, pénteken közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő, aki beszédet mondott az idei pilisszentkereszti megemlékezésen.

A Pilisben fekvő településen október 22-én, 18 órai kezdettel az Emlékparkban idézték fel az 1956-os forradalom- és szabadságharc eseményeit. Az összejövetelen beszédet mondott Dózsa László színművész, érdemes, és kiváló művész, valamint dr. Vitályos Eszter is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára megjegyezte: öt és fél évtizeddel 1956 csodája után újra ugyanazokkal kell megküzdenünk.

„A kérdés, hogy Magyarország önálló, szabad országként vagy egy internacionalista, baloldali birodalom gyarmataként akar-e létezni?” – tette hozzá Pest megye 3. számú választókerületének elnöke, aki egyúttal utalt arra, hogy hazánknak most is meg kell küzdenie a szabadságáért.

A pilisszentkereszti megemlékezésen egyébként közreműködött a Pilisi Színházi és Kulturális Egyesület, a Pilisszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola hetedik évfolyamos diákjai, valamint az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság Fúvószenekara is. A rendezvényen nemcsak beszédet mondott, hanem koszorút is elhelyezett dr. Vitályos Eszter.

(Forrás és kép: pilisszentkereszt.hu/dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.