Állami támogatásból újul meg a Szentendrei Művészetmalom

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Felkarolni a kultúrát az egyik legnemesebb dolog! Újabb várva várt beruházás kezdődhet meg Szentendrén!” – jelentette ki közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő azzal kapcsolatban, hogy állami támogatással újul meg és kap új funkciókat a Szentendrei Művészetmalom.

A Szentendrei Művészetmalom országos műemléki védelem alatt álló épületegyüttes, melynek igazgatója megkereste dr. Vitályos Esztert és beszámolt neki a helyzetükkel, valamint a jövőbeli terveikkel kapcsolatban. Ezek között szerepel az is, hogy a Ferenczy Múzeumi Centrum, mint az épület üzemeltetője rendezvényterem és múzeumpedagógiai foglalkoztató tér kialakítását tervezi a szentendrei MűvészetMalom középső szárnyában.

„Mivel a művészeti épület egy 19. században épült fűrészmalomban kelhetett életre, ezzel hazánk egyik legérdekesebb, legkülönlegesebb kiállítóhelyévé vált. Nem is volt kérdés számomra a segítségnyújtás, ezért büszkén jelenthetem, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma több mint 233 millió forint összegű támogatást nyújt a felújításhoz, a rendezvényterem és a múzeumpedagógiai tér kialakításához” – jelentette be az EMMI európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.

Dr. Vitályos Eszter szerint ezzel megnyílt az út azelőtt, hogy a malom igazi közösségi térként szolgálja majd a látogatókat. Helyet ad majd pódiumbeszélgetéseknek, művészeti, helytörténeti és régészeti tematikájú konferenciáknak, szakmai előadásoknak, irodalmi felolvasóesteknek, kamarakoncerteknek. Ezeken túl gyerekfoglalkoztatót is kialakítanak, ahol a MűvészetMalom kiállítótereiben látható tárlatok feldolgozása történhet majd meg múzeumpedagógiai foglalkozások keretein belül.

„Hiszem, hogy ez az az egyik hely hazánkban, ahonnan a jövő kortárs alkotói, művésztanárai kerülhetnek majd ki. Hajrá, Szentendre! Hajrá, Pilis-Dunakanyar!” – tette hozzá a politikus.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

(Kép: Ferenczy Múzeumi Centrum – MűvészetMalom Facebook)

 

 

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.