Újabb emeletes vonat teljesít szolgálatot az esztergomi vasútvonalon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

December 12-én, vasárnap életbe lépett az új menetrend, melynek értelmében a Budapest-Esztergom vasútvonalon délután is közlekedik majd emeletes vonat. Vitályos Eszter közösségi oldalán közölte: a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy lehetőség szerint semmi se akadályozhassa az emberek utazási élményét.

Mint ismert, november 2-án kora reggel közlekedett először Esztergom és Budapest között Stadler KISS emeletes motorvonat. Aznap a Nyugati pályaudvaron sajtótájékoztatót is tartottak, a rendezvényen Vitályos Eszter, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Pest megye 3. számú választókerületének elnöke képviselte a Pilis-Dunakanyar térségét.

A MÁV Zrt. a napokban jelentette be, hogy a decemberi menetrendváltástól már a megrendelt 40 darab emeletes motorvonat több mint fele, 22 új szerelvény áll rendelkezésre, főként a fővárosi agglomerációs vonalakon. A teljes flotta megérkezésével, tervezetten jövő év végétől, a fővárosi elővárosi vonalakon szinte teljes egészében modern FLIRT és KISS motorvonatok közlekedhetnek majd. A modern motorvonatok a vidéki vonalakon régebbi járműveket is kiválthatnak, így ezeken a vonalakon is egyre több korszerűbb vonattal szolgálja ki az utasainkat.

Az elővárosi forgalomban minden korábbinál nagyobb kapacitást nyújtanak a 600 ülőhelyes járművek, amelyek kiváló gyorsulásukkal és megbízhatóságukkal a menetrendi struktúrák stabilizálására is kiválóan alkalmasak, immáron már négy elővárosi (váci-szobi, ceglédi, újszászi és esztergomi) vasútvonalon közlekednek. A vasúttársaság arra törekszik, hogy ezek az új szerelvények minél több utas számára biztosítsák a színvonalas kötöttpályás közlekedés élményét.

A váci vonalon már hétvégén is csak KISS és FLIRT motorvonat járt korábban, a menetrendváltást követően két járat kivételével, az összes járatban emeletes motorvonattal utazhatunk a vonalon hétköznaponként. Kiderült az is, hogy most már nemcsak a reggeli órákban, hanem délután is találkozhatunk Stadler Kiss vonattal: a Budapest Nyugati pályaudvarról 14:51-kor és 17:51-kor, Esztergomból 16:35-kor és 19:35-kor induló –, munkanapokon közlekedő személyvonatok is kétszintesek lesznek.

Dr. Vitályos Eszter közösségi oldalán „A MÁV birodalmi lépegetői megállíthatatlanok!” címmel kommentálta az újabb jó hírt.

„Néhány nappal ezelőtt tárgyaltam a MÁV vezérigazgatójával és a MÁV csoport vezérigazgató-helyettesével. Homolya Róbert és Bói Lóránd is egyetértett azzal a szándékkal, hogy a térség közlekedésfejlesztése elsődleges feladat. A jövőben is meg fogok mindent tenni annak érdekében, hogy lehetőség szerint semmi se akadályozhassa az emberek utazási élményét.” – tette hozzá a politikus.

(Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

(Kép: Szendre365)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.