Lakhatatlanná vált egy szigetmonostori család háza, segítségre van szükségük

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Segítsünk egy bajba jutott családnak! Tegnap délelőtt Szigetmonostoron leégett a négygyermekes család könnyűszerkezetes házának a tetőszerkezete.” – írta január 23-án, vasárnap közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselője.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt írta: egy negyven négyzetméteres, családi házhoz épített melléképületben, a kazánnál keletkezett tűz az Ady Endre utcában. Az épületből az elsőként kiérkező helyi önkéntes tűzoltók kihoztak egy gázpalackot, amelyet nem ért hőhatás. A raj egy vízsugárral megkezdte az oltást, a munkálatokba pedig a szentendrei hivatásos és a leányfalui önkéntes tűzoltók is bekapcsolódtak. Az egységek három vízsugárral fojtották el a lángokat.

Dr. Vitályos Eszter beszámolója szerint a tűzben szerencsére senki sem sérült meg, de az épület használhatatlanná vált. Jelenleg is mentik, ami menthető, a munkában részt vesznek a kollégák és a barátok is.

„A családnak segítségre van szüksége, amíg lakhatóvá teszik a házukat. Tavaszig keresnének, ha lehet a Szentendrei-szigeten, vagy a közelében, albérletet, házat. Aki bármi segítséget fel tud ajánlani, közvetlenül ide írhat: posemo@freemail.hu. Kérem, akinek módjában áll, erre a számlaszámra utaljon támogatást: 14100206-27966749-01000009 Martonné Balga Andrea! Köszönet minden segítőkész embernek!” – tette hozzá.

(Forrás: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala/pest.katasztrofavedelem.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.