Vitályos Eszter: elkezdődhet a budakalászi tornatermi beruházás előkészítése

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Újabb siker a gyermekekért! Elindulhat a budakalászi Kalász Suli Általános Iskola tornaterem-beruházása!” – közölte január 25-én, reggel közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője – aki egyébként a kormánypártok képviselőjelöltje lesz április 3-án, a Pest megyei 3. számú választókerületben – azt írja: elkötelezettek abban, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a mozgás, a sportolás lehetőségét és mindenkit a rendszeres testmozgásra ösztönözzenek. Társadalmunk egyik legfontosabb értéke, jövőnk záloga, ugyanis a gyermekeinkben rejlik.

„Ezért minden lehetőségünkkel arra kell törekednünk, hogy megteremtsük számukra az egészséges életmódhoz való feltételeket, hogy egészséges nemzedékek nőjenek fel. E célok eléréshez nélkülözhetetlen a megfelelő infrastruktúra kialakítása, a biztonságos és kellő színvonalú intézményrendszer megteremtése. Jómagam is többször találkoztam, egyeztettem, tárgyaltam az önkormányzat vezetőivel, hogy minél hamarabb megvalósulhasson a támogatás” – tette hozzá.

A politikus ismertette, hogy a 21 osztállyal működő budakalászi általános iskolában jelenleg egy 190 m2-es tornaszoba áll rendelkezésre, amely a mindennapos feladatellátáshoz az intézmény magas tanulói létszáma miatt nem megfelelő.

A jelenlegi körülmények ellenére számtalan mozgásos szakkör, sportaktivitás és egy-egy osztály számára sportorientációs képzés is elérhető, az iskola több tanulója is kimagasló sporteredményekkel büszkélkedhet. A városban, élén a sportélet, a lakosság részéről is nagy igény mutatkozik a tanórákon kívüli sportolási lehetőségekre.

„Ugyanakkor a település lakosság- és az elmúlt évekbeli születésszáma alapján a tanulói létszám a jövőben várhatóan tovább növekszik. Most több mint 90 millió forint áll rendelkezésre a tervek előkészítésére, hogy olyan tornatermet kaphassanak majd a fiataljaink, amilyenre vágytak! Hajrá Budakalász! Hajrá Pilis-Dunakanyar!” – jelentette ki.

(Forrás és kép: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.