Újévi koncertet tartottak Dunabogdányban

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Január 30-án, 16 órai kezdettel tartották meg a Dunabogdányi Újévi Koncertet a település sportcsarnokában. A különleges élményt nyújtó hangversenyen részt vett dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő is.

A politikus közösség oldalán ismertette, hogy az újévi koncert Dunabogdány egyik legrégebbi, immár három évtizedes múltra visszatekintő rendezvényének számít, amely a község hagyományőrző és komolyzenei művészeti csoportjainak seregszemléje is egyben.

„A könnyűzenei formációkon kívül minden helyi művészeti csoport jelen van a rendezvényen: a Dunabogdányi Ifjúsági Zenekar, a Dunabogdányi Szimfonikus Zenekar, a Cecília Kórus, valamint a nemzetiségi csoportok: a Bogdaner Singkreis, a Donauknie Tanzgruppe, valamint a Dunabogdányi Svábzenekar” – írta.

Dr. Vitályos Eszter felidézte, hogy az indulásakor több éven keresztül a művelődési ház adott otthont a koncerteknek, de a rendezvény hamar kinőtte a helyszínt.

„A mintegy 130 fellépő közreműködő önmagában nagy szám, mutatva azt, hogy a községben milyen fontos szerepet tölt be a zene a közösségi életben. A ’90-es évek közepétől, az akkor átadott Sportcsarnokban kerül megrendezésre, minden évben, január utolsó vasárnapján. Köszönöm szépen a meghívást, nagy élmény volt a koncert!” – fogalmazott a politikus.

(Forrás és képek: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.