Vitályos Eszter: ősszel kezdődhet el a Lajos-forrásnál lévő turistaház felújítása

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Várhatóan ősszel kezdődik el a Lajos-forrásnál található turistaház rekonstrukciója – közölte január 30-án, vasárnap közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő. Egyúttal hozzátette: a projekt végül a Hauszmann Alapítvány keretében valósul meg.

A Lajos-forrásnál található, 85 férőhelyes menedékház kálváriája a rendszerváltás után kezdődött: egymást váltották az üzemeltetők, ennek hatására az állapota folyamatosan romlott, 2005-ben pedig be is zárták. 2015-ben jelentették be, hogy a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program keretében végre renoválhatják az épületet, ám a kirándulók rendre csak azt látták, hogy még nem kezdődtek el a munkálatok. Hosszú időszak telt el addig, amíg újabb információk láttak napvilágot a régóta várt fejlesztés kapcsán.

„A Lajos-forrásnál található turistaház ügyében a tettek mezejére léptünk! A felújítás kikerült a Téry Ödön programból, azonban nem hagytuk veszni, bekerült a Hauszmann Alapítvány projektjei közé, a munkaterületet pedig már le is kerítették.” – jelentette ki a minap közösségi oldalán dr. Vitályos Eszter.

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője – aki a kormánypártok térségi jelöltje lesz az április 3-i választáson – megjegyezte: ő abban hisz, hogy a „mit miért nem lehet” üzenete helyett a „mit hogyan lehet” politikáját kell alkalmazni minden olyan fejlesztés esetében, ami közös érdekünk. Sőt ismertette azt is, hogy az Átölel a Pilis-Dunakanyar Szövetség épített- és természeti örökségvédelmi munkacsoportjának vezetőjével erről is egyezeztettek.

„Szeretném továbbá kérni az Index hírportál munkatársait, hogy legközelebb alaposabban tájékozódjanak, mielőtt olyan cikket írnak, amely megtévesztően azt sugallja, nem lesz felújítás. Ezzel szemben a valóság az, hogy a beruházás más forrásból, de megkezdődik, mert a Pilis-Dunakanyar is előre megy, nem pedig hátra! Ölellek benneteket, Eszter” – tette hozzá a politikus.

(Forrás: dr. Vitályos Eszter közösségi oldala)

(Borítókép: szentendre.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.