Hosszú tárgyalások után Pilisvörösvár önkormányzatához kerül a régi kemping területe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Több évtizedes viták, és hosszú tárgyalások után, sikerült elérnie a pilisvörösvári képviselő-testületnek, hogy csere után a város tulajdonába kerüljön a régi halastó melletti kemping területe! A legutolsó tárgyaláson jelenlévő tíz képviselőből kilenc igennel szavazott, és egy tartózkodott – közölte dr. Fetter Ádám az önkormányzat Facebook oldalán.

A kemping régi tulajdonosa 2020-ban kérelmezte a terület lakóövezetté való átminősítését. Ezután sok, hosszú tárgyalás vette kezdetét, melynek a végső megállapodása az lett, hogy a kemping tulajdonosa elfogadta a cserét, így a kempingért cserébe, nyolc darab, egyenként 12.010 négyzetméteres területet kapott. A stratégiailag fontos, 20.975 négyzetméternyi területen egy új közösségi tér kialakítása fogja kezdetét venni.

Dr. Fetter Ádám ismertette: kilenc képviselő igennel szavazott, egy tartózkodott

A polgármester arra is kitért, hogy a Budapesti Agglomeráció népessége a 90-es évektől kezdve folyamatosan nő. A Pilisvörösvárt körülvevő települések a mai napig nyitják meg az új területeket a lakóparkok és a lakóházak számára. Pilisvörösvár a népességnövekedési rangsor hátsó részén helyezkedik el. Dr. Fetter Ádám úgy fogalmazott, attól, hogy Pilisvörösváron nem épülnek lakóparkok, a környék népesség növekedését nekik kell ellátni, és megoldani. Miután a város a járásközpont, ezért az egyre nagyobb forgalom erősen érezhető.

A cserével kapcsolatos rövidebb videó itt, a hosszabb felvétel pedig itt érhető el.

(Forrás, kép és videó: Pilisvörösvári önkormányzat Facebook oldal)

 

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.