Üveg hat főre

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hat üvegművész – Borkovics Péter, Hegyvári Bernadett, László Kyra, Melcher Mihály, Sipos Balázs, Smetana Ágnes – közös kiállítása nyílik a Ferenczy Múzeumban február 24-én, csütörtökön 18 órakor.

Eltérő látásmód, eltérő technika jellemzi munkásságukat, a közös mindannyiukban az üveg iránti elkötelezettségük. A korábbi műfaji kötöttségektől teljesen elszakadva nem használati tárgyakat, hanem autonóm értékű képeket és plasztikákat készítenek. A hagyományos fúvott üvegek mellett példát találhatunk öntött vagy formába olvasztott, illetve rogyasztott üvegre. Az ihlető forrásuk is változatos: a természet közvetlen élménye, tudományos rendszerekhez való hasonlóság, különféle formakapcsolatok, személyes monológok, művészettörténeti parafrázisok egyaránt megjelennek a műalkotásokban. A kiállítás lehetőséget nyújt korábban kevésbé észlelt összefüggések, érdekesebb gondolattársítások, kérdésfelvetések megragadására, ezzel is utat engedve egy szabadabb, kötetlenebb párbeszédnek művek és alkotóik között.

A kiállítást Tóth Krisztina költő, író nyitja meg, közreműködik Bártfai Zoltán ütőhangszeres előadóművész, tanár. Kurátor Bodonyi Emőke, művészettörténész. A vendégeket Prosek Zoltán, a múzeum igazgatója üdvözli.

A kiállítás 2022. 02. 25. – 2022. 05. 29. között csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható.

Borítókép/forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum (femuz.hu)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.