Nagy hajrával győzte le a Szentendrei KSE a Közgáz SC és DSK/A csapatát

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Igazán küzdelmes mérkőzésen 80:74-re győzte le az NB II Közép B csoportjában szereplő Szentendrei KSE felnőtt kosárlabda alakulata Közgáz SC és DSK/A csapatát. A parádés első, majd a két elvesztett negyed után az utolsó tíz percben ismét remekelt a szentendrei gárda.

Annak ellenére, hogy a Szentendrei KSE felnőtt együttese hazai pályán foghíjas csapattal, nyolc játékossal tudott kiállni a bajnokságban 6. helyen álló Közgáz SC és DSK/A gárdája ellen, érződött a levegőben a meccs előtt, hogy lehet meglepetés.

Az NB II-es bajnokság első felében a budapesti csapat tudott nyerni  83:54 arányban, azonban a hazaiak hétről hétre nem foglalkoznak az erőviszonyokkal és nagyon kemény diónak bizonyulnak a kiemelkedő csapatok számára is.

Kiváló csapatvédelemmel kezdtek a szentendreiek és a budapesti csapat 5 perc elteltével mindössze 2 pontot tudott dobni. 9:2-es állásnál a vendégek időt kértek: sok nem változott a játék képén és 24:13-as hazai vezetést hozott az első negyed.

A vendégek ezután összeszedték magukat, jól megbüntették az egyéni hibákat és 4 pontra megközelítették a szentendreiket az első félidő végén. A harmadik negyedben a Közgáz csapatának minden összejött, nagyon sok támadó lepattanót, abból pedig könnyű kosarakat szereztek és máris 12 ponttal vezettek a 8. percben.

Akkor kell legjobban teljesíteni, amikor a legnehezebb: a hazai csapat kiválóan védekezett és félkontrából, valamint szemet gyönyörkedtető akciókkal egy 12:0-s sorozatot produkált, és döntetlen volt az állás a harmadik negyed végén.

Az utolsó negyedben a vendégeknek sikerült meglépniük négy ponttal, azonban a vezetésük csak a 7. percig tartott. Innentől a szentendrei csapat átvette az irányítást és meglépett 3 ponttal, a végjátékban pedig sikerült megtartaniuk előnyüket, ami 6 pontra nőtt a végén Erdődi Péter távoli „buzzer beater” három pontosa utána 8 méter környékéről.

Szentendrei KSE – Közgáz SC és DSK/A: 80-74 (24:13, 11:18, 24:28, 21:15)

Szentendrei KSE: Sziklai Gy. 18, Erdődi P. 17, Sólyom Zs. 16, Dorogi E. 13, Zahorán B. 8, Korompay L. 6, Balázs A. 2, Ablonczy Cs.

A mérkőzés játékosa – Sólyom Zsigmond: 16 pont, 6 lepattanó, 6 blokk, 2 gólpassz, 2 szerzett labda, 1 kiharcolt szabálytalanság, 26 teljesítmény index.

Játékos nyilatkozat – Sziklai Gyula: „Mindkét csapat részéről nagy volt a küzdelem. Amit előző meccsen elhibáztunk, azt ezen a mérkőzésen kijavítottuk és így nyerni tudtunk. Ahhoz képest hogy csak 8-an voltunk, mindenki erőn felül teljesített és kitartott a végsőkig. Nagyon összeszedett volt a csapatmunka és mikor az ellenfél elment pár ponttal, akkor ott voltunk fejben és vissza tudtunk jönni. Egy remek izgalmas meccsen vagyunk túl.”

Edzői nyilatkozat – Harkai Hunor: „Gratulálok az ellenfélnek a küzdelmes mérkőzéshez! Játékosaink nagyot játszottak, minden elismerésem amilyen fanatizmussal mindenki elvégezte taktikai feladatát a csapat védelemben! Mindössze 8 játékosra tudtunk számítani, ezzel ismét bebizonyítottuk, hogy ha rendszerben gondolkodunk védelemben és támadásban, akkor esélyünk adódik egyes hibákat elrejteni és akár néhány alapemberünk nélkül is képesek vagyunk jelentősen erősebb csapatot is megverni, nagy harc volt! A jó védelemből adódóan dinamikus támadásokat  tudtunk vezetni és megérdemelten nagy skalpot gyűjtöttünk be, mivel a meccs előtt ellenfelünk a 6. helyet foglalta el.  A bajnokság első felében a Közgáz SC és DSK/A csapata nyert 29 ponttal, de mi arra készültünk, hogy meglepjük őket. Az első mérkőzésen 10 triplát dobtak, a szoros emberfogásunknak és aggresszív besegítéseinknek köszönve ellenfelünk most csak öt hárompontost tudott értékesíteni. Jelenleg a harmadik legjobban teljesítő csapat vagyunk hazai pályán az NB II-ben, 10 meccsből 7-et nyertünk meg. Bízok benne, hogy haladva tovább ugyanezen az úton, hamarosan megörvendeztetjük szurkolóinkat  idegenbeli győzelmekkel is! Hajrá Szentendre!”

Edzői nyilatkozat – Harkai Hunor: „Gratulálok az ellenfélnek a küzdelmes mérkőzéshez! Játékosaink nagyot játszottak, minden elismerésem, amilyen fanatizmussal mindenki elvégezte taktikai feladatát a csapat védelemben! Mindössze 8 játékosra tudtunk számítani, ezzel ismét bebizonyítottuk, hogy ha rendszerben gondolkodunk védelemben és támadásban, akkor esélyünk adódik egyes hibákat elrejteni és akár néhány alapemberünk nélkül is képesek vagyunk jelentősen erősebb csapatot is megverni. Nagy harc volt! A jó védelemből adódóan dinamikus támadásokat tudtunk vezetni és megérdemelten nagy skalpot gyűjtöttünk be, mivel a meccs előtt ellenfelünk a 6. helyet foglalta el.  A bajnokság első felében a Közgáz SC és DSK/A csapata nyert 29 ponttal, de mi arra készültünk, hogy meglepjük őket. Az első mérkőzésen 10 triplát dobtak, a szoros emberfogásunknak és aggresszív besegítéseinknek köszönve ellenfelünk most csak öt hárompontost tudott értékesíteni. Jelenleg a harmadik legjobban teljesítő csapat vagyunk hazai pályán az NB II-ben, 10 meccsből 7-et nyertünk meg. Bízok benne, hogy haladva tovább ugyanezen az úton, hamarosan megörvendeztetjük szurkolóinkat  idegenbeli győzelmekkel is! Hajrá Szentendre!”

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.