Takarékos ivóvíz-felhasználásra hívja fel a figyelmet a DMRV Zrt.

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján Társaságunk szolgáltatási területén – különösen Pest megye térségében, a következő napokban újabb hőhullám érkezésére kell felkészülni, miközben számottevő csapadék érkezése továbbra sem várható – közölte a DMRV Zrt., egyúttal takarékos ivóvíz-felhasználásra hívták fel a lakosság figyelmét.

A szolgáltató azt írja, hogy a hetek óta tartó száraz, aszályos időszakban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével, üzemeltetési tapasztalataik szerint, hirtelen, ugrásszerűen növekedhet. Jelenleg a DMRV Zrt. minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik, szolgáltatási területükön sehol sem alakult ki vízhiány. A társaság minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

„Előbbiek ellenére néhány helyen – a Jobbparti Üzemvezetőség területén Nagykovácsi, Budakalász, Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pomáz, Csobánka, Szentendre és Pilisszentlászló településeken, a Gödöllői Üzemvezetőség területén pedig Acsa, Gödöllő, Csömör, Erdőkertes, Mogyoród, Szada, Veresegyház és Fót településeken – a megnövekedett fogyasztási igények a vízellátó rendszer fokozott igénybevételét okozzák” – ismertették.

A DMRV Zrt. tájékoztatása szerint a fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amely következtében lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

A fentiekre tekintettel, a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából, azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson több dologra is felhívják a lakosság figyelmét.

Például javasolják, hogy korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását, tehát ne töltsenek medencét, ne mossák le az autót. Érdemes csökkenteni a növényzet locsolására használt vízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát. Mellőzni kell az ivóvízzel történő pormentesítést – utak, járdák locsolását is. Kérik továbbá az önkormányzatok közterületi, például tűzcsapokról történő locsolási célú vízvételezésének minimalizálását!

„Az ivóvízfogyasztás további növekedése esetén, a folyamatos ivóvíz-szolgáltatás minden felhasználó számára történő biztosítása érdekében – Társaságunk az érintett települések esetében vízkorlátozás elrendelését lesz kénytelen kezdeményezni. Együttműködésüket köszönjük!” – tették hozzá.

(Forrás: DMRV Zrt.)

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.