DuplaKanyar futóverseny: 3 folyó, 2 ország, 3 híd, 1 alagút

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Idén második alkalommal rendezik meg a Duplakanyar futóversenyt a Dunakanyarban szeptember 10-én. A rendezvény a szervezők szerint az év egyik legkülönlegesebb versenye, hiszen nem csak egy hagyományos futóverseny, de a résztvevőknek át kell kelniük a Duna alatti alagúton is – írja a 0627.hu

A DuplaKanyar célja, hogy összefogja a Dunakanyar bal és jobb partján lévő településeket, fővédnöke és ötletgazdája Rétvári Bence parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő. A verseny szervezői egy olyan ultrafutó verseny távjának felépítését tervezték meg a Dunakanyar szívében, amely minden évben bemutathatja ennek a tájegységnek és az érintett szlovák területek szépségét, és tömegeket inspirálhat a táv megtételére. Természeti adottságok mellett történelmi és szakrális helyek sokaságát érintve nyújt egyedi élményt a résztvevőknek. Közösségépítő célzattal az érintett településeket is bevonják a szervezésbe, megvalósítva így a Dunakanyar összefogását.

Az indulók három táv közül választhatnak, az egyéni nevezés mellett a hosszútávon lehetőség van több fős csapatok részvételére is. A rövidtáv, 5 km valamint 12 km, és a hosszútáv 62 km, amely áthalad Szlovákián, a Duna bal és jobb partján, azonban mindhárom távot teljesítők áthaladhatnak a DMRV Zrt. közműalagútján Nagymarosnál, illetve Visegrádnál. Erről minden résztvevő névre szóló tanúsítványt kap. A Duna alatti alagút hossza 550 méter. A rövidtávokon indulók szintén élvezhetik a Dunakanyar csodálatos panorámáját és átkelhetnek a folyó alatti alagúton. Az 5 km és 12 km befutója Visegrádon kerül kialakításra. A rövidtávra a nevezés 14 éves kor alatt ingyenes.

A verseny útvonala csodás helyeken visz, látható többek között Esztergomban a bazilika, de több pihenő és váltóponton, illetve a verseny útvonalain is fantasztikus panoráma tárul a versenyzők elé.

Hosszútáv útvonal: Nagymaros (rajt) – Zebegény – Szob – Ipoly Vasúti híd – Helemba – Garamkövesd – Garam híd – Párkány (kerékpárúton) – Mária Valéria Híd – Esztergom – Búbánatvölgy – Basaharc – Pilismarót – Dömös (Gizellatelep) – Lepence – Visegrád (DMRV Zrt. Közműalagút visegrádi bejárata) Nagymaros (cél).

Rövidtáv útvonal (12 km) Nagymaros(rajt) – Kismaros – Nagymaros –Visegrád (cél).

Rövidtáv útvonal (5 km) Nagymaros (rajt)- Visegrád (cél).

Az útvonal álltál kiemelten fontos látnivalók

Történelmi és szakrális helyek: visegrádi vár, Salamon-torony, esztergomi bazilika és vár, Szobon a Luczenbacher kastély.
Természeti látnivalók : Dunakanyar, Burda-hegység Pilis és Börzsöny, Duna, Ipoly és Garam folyók.

A szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a frissítő és váltópontok feltöltésére, így a futók ezeken a pontokon banánt, almát, müzli szeletet, csokit, ropit, üdítőt, magnéziumos vizet, kólát tudnak magukhoz venni. A kezdő és finisher csomagok szintén tartalmaznak erőnléthez szükséges termékeket, valamint pólót, emlékérmet, emléklapot.

A futás előtti bemelegítést Katus Attila vezeti.

Borítókép, forrás: 0627.hu

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.