Mik kellenek egy szállítópálya építéséhez?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

A szállítópálya egy anyagmozgató berendezés. Áruk, termékek szállítására alkalmas rendszer. Gyakran alkalmazzák iparban, élelmiszeriparban, mezőgazdaságban.

Legfontosabb eleme a szállítószalag vagy a talpaslánc. A szállítószalagok készülhetnek gumiból vagy valamilyen műanyag keverékéből. Elérhetőek végtelenített vagy kapcsokkal végtelenített verzióban. A szállítószalagok gyakran valamilyen bevonattal, vagy terelő lapáttal vannak szerelve.

A talpas láncokat szintén gyakran alkalmazzák szállítópálya létrehozásakor. A talpas láncok készülhetnek műanyagból acélból vagy rozsdamentes acélból. Könnyű szerelhetőségük és nagy szállítási teherbírásuk tette lehetővé, hogy a palackozó iparban széles körben elterjedjenek. Tisztításuk gyors és könnyű, ígyélelmiszeripar elvárásainak is kiválóan elegedet tesznek. A talpas láncokkal egyenes és kanyar pályákat is könnyen létrehozhatunk.

Átadó és vezető görgősor: Ezek a görgősorok általában erősített poliamid anyagúak. Az átadó görgősor két pályaszakaszt köthet össze vagy a szállítópálya legvégére szerelhető. Ezeknek a görgősoroknak meghajtása nincs, csak a termék lendülete viszi tovább azt. A vezető görgősor általában pozicionálásra szolgál. A szállítópálya két oldalán vagy középen szokták elhelyezni.

szállítópálya tartó és építő elemek általában erősített műanyaból készülnek. Modul szerűen, könnyen szerelhetőek. Alapanyaguknak köszönhetően a környezeti hatásoknak tartósan ellenállnak.

A szállítópálya elemek főbb elemei:

  • Állványlábak: Elérhetőek kettő vagy három lábas kivitelben. Állítható magasságúak.
  • Lábtartó és összekötő elemek
  • Vezetősín befogó: többféle átmérővel, trapézos, hengeres és négyzetes kivitelben
  • Pálca -és kereszt tartó: P és T alakban elérhetőek. többféle átmérőjű típus létezik
  • Fotocella tartó és fotocella fényvisszaverő tartó
  • Műanyag tengelyosztó – távtartó: elérhető többféle furattal, reteszpályával és reteszpálya nélküli kivitelben is
  • Szállítópálya végelem: hajtó és szabadon futó műanyag görgők

A talpasláncokhoz elérhetőek hajtó és feszítő talpas lánckerekek. Többféle fogszámmal. Általában kétrészes típusban.

A cikket ismertető jelleggel készítette Mibim.hu webáruházunk.

Borítókép: endiline.hu

Megosztás.

A szerzőről

Hozzászólások lezárva.